O singură societate vrea să actulizeze PUG-ul de la Petroșani

ZEEN DESIGN STUDIO este singura firmă care a depus ofertă în cadrul procedurii privind actualizarea planului urbanistic general al municipiului Petroșani. Data limită pentru depunerea ofertelor a fost 10 martie. Firma care a participat la procedură este din București și este specializată în astfel de activități.
”Zeen Design Studio este o companie cu capital privat care furnizeaza servicii complete de consultanta si proiectare in domeniile: arhitectura, design interior, design de mobilier, arhitectura peisagera, urbanism si inginerie. Proiectele Zeen Design Studio includ planificarea si proiectarea tuturor tipurilor de structuri noi, interioarele lor, dar si renovarea, refolosirea si conservarea structurilor existente. Compania este condusa de catre arhitectul Suarasan Mihai, care asigura alaturi de colaboratorii sai managementul modern si organizarea eficienta a societatii, ofera toate tipurile de servicii ce tin de domeniul proiectarii de constructii intr-un mod integrat, pentru a creea un raspuns coerent la cerintele clientului. Zeen Design Studio concepe solutii arhitecturale, la scari multiple, de la locuinte unifamiliale, spatii comerciale, hoteluri pana la hale industriale”, se arată în descrierea firmei.
Potrivit procedurii, până în data de 12 aprilie are loc evaluarea tehnică a ofertei, urmând ca mai apoi să se parcurgă și ceilalți pași procedurali. Municipalitatea de la Petroșani alocă 218.000 de lei pentru actualizarea planului urbanistic general. Planul urbanistic general actualizat va trebui sa identifice zonele si sub-zonele în care ar trebui revizuite reglementări din planul anterior și care nu mai corespund nevoilor de dezvoltare identificate, in condițiile asigurării unei dezvoltări durabile a municipiului, precum și să prevadă rezolvări clare pentru cât mai multe din situațiile clare care apar în municipiu, astfel încât să se reducă cât mai mult posibil, situațiile în care se apelează la urbanism derogatoriu.
Scopul planului urbanistic general este optimizarea relațiilor localităților cu teritoriul lor administrativ, valorificarea pontețialului natural, economic și uman, organizarea și dezvoltarea căilor de comunicații, și nu numai. Prestarea serviciului se va realiza în termen de 360 zile lucrătoare.
Monika BACIU