O singură ofertă pentru un contract de peste 44 milioane de lei

A utoritățile locale de la Lupeni au scos la licitație public, în luna decembrie a anului trecut, contractul privind concesionarea serviciului public de salubrizare. 44.475.050 lei este valoarea contractului. O singură ofertă a fost depusă din partea firmei Hercule Prest Com.
”Concesionarea ”Serviciului Public de Salubrizare in Municipiul Lupeni” se va efectua pentru următoarele actvități: a)măturatul, spălatul, stropirea, întreţinerea căilor publice și întreținerea spațiilor verzi aferente căilor publice, în cantitățile prevăzute în Anexele A1-A10 ale Caietului de sarcini. Această activitate presupune următorul ciclu de operațiuni: măturat manual căi publice; măturat mecanizat căi publice; spălat mecanizat căi publice; stropit mecanizat căi publice; întreținere căi publice; curățat rigole; golit coșuri de deșeuri stradale; spălat coșuri de deșeuri stradale; montat coșuri de deșeuri stradale; colectare şi transport deşeuri stradale; b)curăţirea şi transportul zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau de îngheţ în cantitățile prevăzute în Anexele B1-B2, ale Caietului de sarcini. Această activitate presupune următorul ciclu de operațiuni: curățatul manual al zăpezii și ghetii; curățatul mecanizat al zăpezii si ghetii (pluguit) de pe căile publice; împrăştiat manual materiale antiderapante; împrăştiat mecanizat materiale antiderapante; prevenirea și combaterea poleiului; încărcat și transportat zăpada și gheața de pe căile publice”, arată documentul.
Concesionarea serviciilor de salubrizare din Lupeni se va realiza pe o perioadă de 8 ani. În anul 2008, municipalitatea de la Lupeni a concesionat serviciul de salubrizare firmei SC Prescom Hercules SRL Lupeni, iar contractul a fost prelungit prin acte adiționale.
Monika BACIU