O nouã încercare pentru promovarea turismului

Turismul din judetul Hunedoara trebuie promovat, însã este nevoie de unitate. Presedintele Autoritãtii Nationale pentru Turism, Anca Pavel Nedea, s-a aflat sãptãmâna trecutã în judetul Hunedoara. Aceasta a subliniat cã trebuie realizatã o asociere între autoritãtile locale cu firmele din mediul privat.

„Organizatiile respective presupun asocierea autoritãtii publice locale cu cele din domeniul turismului, precum si cu reprezentantii din mediul privat. Este foarte important ca si în judetul Hunedoara sã se înfiinteze o asemenea organizatie. Asta, pentru cã Hunedoara este al doilea judet ca resurse naturale si antropice din România si trebuie promovat cum se cuvine“, a declarat Anca Pavel-Nedea.

Organizatia de Management al Destinatiei este o entitate cu personalitate juridicã, care functioneazã prin asocierea reprezentantilor autoritatii publice centrale din componenta destinatiei, cu reprezentantii mediul privat si, dupã caz, cu reprezentantii altor unitãti relevante (administratori ai ariilor protejate si altii), în baza unui parteneriat care asigurã gestionarea coordonatã a tuturor elementelor care alcãtuiesc o destinatie (atractii, servicii suport, accesibilitate, marketing s.a) si asigurã coalizarea organizatiilor si grupurilor de factori interesati, care sã lucreze spre un obiectiv comun.

Dezvoltarea unui mecanism integrator, care sã asigure sinergia implementãrii strategiilor pe fiecare dintre planurile de care industria travel este dependentã, se poate realiza doar prin intermediul Organizatiilor de Management al Destinatiei (OMD-uri).

Monika BACIU

Un comentariu la „O nouã încercare pentru promovarea turismului

 • 5 septembrie 2016 la 08:56
  Permalink

  La, la, la, bla, bla,bla, povesti de rahar cu turismul din Valea Jiului.
  Voi nu realizati ca nici la vremea probabila pe trei posturi de stiri nationale nu se spune nimic de Parang si Straja in perioada de iarna, cand oamenii ar trebui informati despre aceste zone montane. Mai bine de 80% din poplulatia romanei nu stiu de Parnag sau Straja si voi bateti campii cu asa zisul turism din Vale.
  A ajuns sa se vorbeasca la TV, de locuri de agrement montan care aproape nu reprezinta nimic din puct de vedere al turismului montan si de Valea Jiului nimic.
  Ce turism !? Sunteti nebuni, cand tot Parangul este plin de cotete halandala, servicii jegoase camere jegoase, mancare gatita de cea mai proasta calitate si drumuri de acces de rahat sau chiar inexistente.
  Vreti turism montan copiati barem 40% din disciplina amenajarilor si serviciilor din turismului Austriac si dupa aceea va mai ganditi ce sa promovati.
  Ce vreti voi sa faceti acum este sa repromovati buda de lemn din fundul curtii, dotata cu bucati de ziar rup in loc de hartie igienica, ca si dotare si servicii de ultima ora.

Comentariile sunt închise.