O nouã încercare pentru pensionarii mineri

Un nou proiect de lege pentru eliminarea inechitãtilor din sistemul pensiilor publice a fost depus de senatorul Carmen Hãrãu. Parlamentarul încearcã, din nou, sã rezolve problema pensionarilor care au lucrat în grupele I si II de muncã. Un astfel de proiect a fost respins în urmã cu o lunã de zile.
“Sute de mii de oameni asteaptã în toatã tara aplicarea legii. 10.502 pensionari din judetul Hunedoara, cei mai multi din Valea Jiului, sunt mintiti de 3 ani cã vor beneficia de o majorare a pensiilor.  În plus, vor lua si banii din urmã, începând cu 1 ianuarie 2016. Pentru cã tot existau diferite interpretãri, multi asteptau ca Proiectul legislativ initiat de mine în anul 2017 sã rezolve inechitãtile ivite între pensionarii mineri iesiti la pensie înainte de 1 ianuarie 2011 fatã de cei iesiti dupã aceastã datã. Proiectul nu a fost votat chiar de cãtre cei care spuneau în campania electoralã cã rezolvã acest fapt, adicã si de parlamentari ai judetului nostru acum, oamenii vor merge în instantã. Si acestia sunt în vârstã, unii bolnavi, altii nu au bani.  Pentru cã doresc sã rezolv problemele cetãtenilor ce m-au trimis în Parlamentul României, introduc  din nou un proiect pentru rezolvarea inechitãtilor din sistemul pensiilor publice”, aratã senatorul Carmen Eleonora Hãrãu. Documentul a fost înregistrat la Senat în data de 10 mai, iar în data de  15 mai a fost înaintat Guvernului care trebuie sã transmitã un punct de vedere.

Monika BACIU

6 comentarii la „O nouã încercare pentru pensionarii mineri

 • 21 mai 2018 la 18:54
  Permalink

  Nu vom mai vota cu PSD !

 • 22 mai 2018 la 05:48
  Permalink

  Anul trecut cand a fost mitingul de protest au fost 50 de pensionari bineinteles caci guvernul a profitat de acest fapt si rezultatul s-a vazut promisiuni si iar promisiuni

 • 22 mai 2018 la 05:49
  Permalink

  numai promisiuni in rest minciuni pesediste

 • 22 mai 2018 la 12:11
  Permalink

  votati psd ca o luati in mana,sau nu s-a vazut 30 de ani?

 • 23 mai 2018 la 22:41
  Permalink

  Monica Baciu…cu cat te plateste Harau sa ii faci campanie?
  Individa asta care este corupta pana in maduva oaselor ,care a trecut de la PSD la PNL…si daca va fi cazul va trece si la Partida Romilor doar sa fie la putere nu mai are nici o credibilitate in Hunedoara
  De aceea incearca sa prosteasca pe cei din Valea Jiului…numai ca a gresit .Aici sunt si oameni care gandesc si care fac diferenta intre minciunile babetei astea si talonul de pensie.

 • 25 mai 2018 la 07:57
  Permalink

  Macar Harau are o initiativa in ceea ce ii priveste pe pensionarii din minerit si nu numai.Ai vostri in frunte cu Nistor si Toma plus Intotero au votat impotriva repunerii pensionariilor din gr1 si 2 de munca in aceleasi drepturi ca pensionarii iesiti dupa 2011.Asa ca ciocul mic,mai pupati voi voturi in Vale cand o zbura porcul ,ati nenorocit mineritul in Vale si pe pensionari odata cu el !

Comentariile sunt închise.