O nouă generație de lupi, în Defileul Jiului

Trei lupi, o lupoaică și puii ei, au fost surprinși de camerele montate de rangeri în Defileul Jiului. Sunt noua generație de lupi, așa cum îi numesc cei ce gestionează fondul cinegetic din parcul Național Defileul Jiului – o zonă bogată în animale sălbatice, care trec mereu prin dreptul camerelor de supraveghere.
Pentru că toamna par să se numere bobocii, o familie de lupi a trecut și a făcut involuntar recensământul, prin dreptul camerelor din parc. În imagini se observă cum cei doi lupi mai mici adulmecă și petrec ceva timp în dreptul camerelor montate de rangeri.
Sunt primele imagini ale toamnei, după ce un melc a fost protagonistul unui incident în acest loc. Defapt, molusca se poziționase fix în cadrul obiectivului și camera nu mai putea să înregistreze nimic.
Parcul Național Defileul Jiului a fost declarat arie protejată în anul 2005, prin Hotărâre de Guvern și are o suprafață totală de 11.127 ha.
Aici pot fi întâlnite nu mai puțin de șapte specii de mamifere: ursul brun, râsul eurasiatic, vidra de râu, câteva specii de liliaci,
precum și câteva specii de nevertebrate.
Tot aici poți vedea capre negre ori căprioare, pisici sălbatice, șerpi, ori șopârle. O bună parte dintre ei au fost surpinși, de-a lungul
timpului, de camerele de supraveghere ale rangerilor.
Diana Mitrache