O locomotivă cu tematica Valea Jiului, circulă pe căile ferate

Pe căile ferate de la noi din țară circulă, de la finele anului trecut, o locomotivă pe care scrie Valea Jiului. Tematica aleasă cuprinse imagini din zona noastră, mănăstărea din Defileul Jiului, dar și una dintre capodoperele lui Constantin Brâncuși – Poarta sărutului.

Cargo Trans Vagon este societatea care a cumpărat locomotiva EG 009 cu tematica Valea Jiului, potrivit celor de la Mobilitate.eu.
Cargo Trans Vagon a încheiat, practic, anul trecut cu două noi locomotive în parcul său prin achiziția EG 009, o locomotivă modernizată în urmă cu 10 ani, dar care ulterior a operat pentru mai multe companii, în ultimii ani fiind închiriată la Astra Trans Carpatic. Acum a fost cumparată de Cargo Trans Vagon, fiind a 4-a locomotivă EC a companiei, alături de 001, 091 și 121. Momentan locomtiva operează în zona de sud a țării, urmând să ajungă la tracțiunea navetelor de Alumină Calcinată, între Medgidia și Caracal.
Locomotiva are o inscripție pe care scrie Valea Jiului, imagini din munte, Mănăstirea Lainici și Poarta Sărutului, a lui Constantin Brâncuși.
În România mai circulă acum, Transmontana 007 cu tematica Bucovina, Transmontana 051 cu tematica Delta Dunării, Transmontana 061 cu tematica Bucegi și EG 009 cu tematica Valea Jiului. Anul 2022 va aduce și o temă pentru Transmontana 011.
Diana Mitrache