O familie, sute de kilograme de alimente UE / Alimentele primite gratuit, comercializate contra-cost de beneficiary

9Sute de kilograme de alimente. Zilele acestea în toatã Valea Jiului are loc procesul de distribuire a alimentelor de la Uniunea Europeanã. Sunt cazuri în care o familie beneficiazã de peste 200 de kilograme de alimente. Este vorba de cei cu venitul minim garantat unde fiecare membru al familiei primeste cantitatea de alimente stipulatã de UE.

“Cea mai numeroasã familie pe care o avem evidente este o familie formatã din opt persosane si aceastã familie va primi 136 de kilograme de fãinã, 48 de litri de ulei si 24 de kilograme de zahãr”, a declarat Loredana Pit, reprezentant SPLAS Petrosani.

La cantitatea enumeratã mai sus se adaugã si portiile de zacuscã, miere si conserva de carne de porc care se înmulteste cu numãrul membrilor familiei care beneficiazã de alimentele UE. Anii trecuti, beneficiarii acestor alimente au gãsit o modalitate de a face bani. Au vandut o parte din fãinã si zahãr, iar reprezenantii Serviciului Local de Asistentã Socialã cunosc situatia, însã nu pot interveni. “Este interzisã comercializarea, din pãcate noi odatã cu deschiderea lor cãtre populatie nu mai avem atributii. Oamenii decid ce vor sã facã cu ele. Am auzit, au fost zvonuri de acest fel, dar nu avem certitudinea”,  a mai spus Loredana Pit.

Oamenii povestesc între ei cã deja au stabilit o întelegere cu brutãriile care le vor prelua o parte din produsele europene, mai exact este vorba de fãinã sti zahãr.

Monika BACIU

Un comentariu la „O familie, sute de kilograme de alimente UE / Alimentele primite gratuit, comercializate contra-cost de beneficiary

  • 17 septembrie 2013 la 23:38
    Permalink

    am doua intrebari:
    – din acea familie de 8 (opt) persoane, chiar nimeni nu este apt de munca? Dar stai, ce, sunt prosti sa munceasca? Mai bine ciordesc un fier, mai primesc niste mancare gratis… trai pe vatrai…
    – iar cei care primesc si vand, e simplu. La anul nu mai primesti!

Comentariile sunt închise.