Nume predestinate strãzilor spre Parâng

Nume reprezentative pentru douã strãzi care duc spre statiunea montanã Parâng. Persoanele care îsi au domiciliile pe stradã care duce spre statiunea montanã Parâng nu pot sã primeascã corespondenta din cauza unui lucru care la prima vedere pare nesemnificativ.

Nicio casa din acea zonã nu este numerotatã, însã reprezentantii administratiei locale încearcã sã remedieze problema. Consilierii locali de la Petrosani au demarat acest proiect în urmã cu câteva luni, acesta fiind înaintat Prefecturii Judetului Hunedoara care a avizat favorabil initiativa legislativã de la Petrosani.

”Prin hotãrâre de Consiliu s-a adoptat hotãrârea ca douã strãzi vor primi nume. Astfel, una se va numi strada Rusu, iar una Bujor de Munte cea de la Rusu în jos. Se vor atribui numere de case, se va face cadastrarea si totul va intra într-o ordine normalã care trebuia sã fie pânã la aceastã datã. Acum prin hotãrâre de Consiliu se va implementa aceastã

procedurã”, a declarat Lucian Dragomir, sef SPADPP Petrosani.

Din cauza faptului cã cele douã strãzi nu au nume, cei care au casele în zonã nu îsi pot primi corespondenta.

”Sunt persoane care si-au stabilit domiciliul definitiv acolo. Având domiciliul acolo toate facturile de utilitãti cât si corespondenta trebuia sã vinã pe acel domiciliu. si normal dacã nu ai numãr de casã posta nu venea cu aceastã corespondentã”, a mai precizat Dragomir.

În plus, reprezentantii administratiei locale vor sã denumeascã si strãzile care duc spre statiunea montanã Parâng.

Drumul care face legãtura între telescaun si hotelul Rusu ar urma sã poarte denumirea de stradã Rusu, iar segmentul care va urca pânã la telescaunul TS3 va fi numitã strada Bujorului. Atribuirea denumirii de Rusu este justificatã de notorietatea acesteia, stiut fiind faptul cã si vechea cabanã din aceastã zonã s-a numit tot cabana Rusu, nume care a intrat în cunostintã publicã. Atribuirea denumirii Bujorului este inspiratã de numele florii care se gãseste în zona muntilor Parâng.

Monika BACIU