Nu uita să te autorecenzezi! Mai sunt două săptămâni

A u rămas două săptămâni din această etapă a Recensământului, când vă puteți recenza singuri, acasă ori cu ajutorul unui recenzor.

La orice primărie sunt oameni care să vă ajute, iar dacă nuy, puteți accesa și singuri site-ul dedicat recenzării. Urmează apoi ca recenzorii să ajungă la fiecare locuință în parte, acolo unde sunt neclarități.
Dacă nu v-ați recenzat încă, grăbiți-vă spre
unul din punctele de recenzare asistată. Cu sprijinul recenzorului, întregul proces durează în jur de 5 minute, iar posibilitatea ca chestionarele completate să nu primească validarea este, aproape, nulă.
Sunt două mari avantaje să te recenzezi până la 15 mai 2022:
Scapi de grija că recenzorul nu te va găsi acasă (în cea de-a doua etapă, 16 mai – 17 iulie, când vor fi vizitați cei care nu s-au recenzat încă). Iar un alt
avantaj este acela că, dacă lucrezi, beneficiezi de o zi liberă, plătită.
Pentru a vă putea recenza, este nevoie doar de Codul Numeric Personal (CNP-ul) al fiecărei persoane care locuiește cu voi.
Toate persoanele care trăiesc pentru o perioadă de cel puțin 12 luni în România pot completa chestionarul pe platformele www.recensamantromania.ro sau www.autorecenzare.insse.ro , doar pentru ei sau pentru toate persoanele din familie (gospodărie). Peste o lună, însă, vom fi vizitați și acasă.
Potrivit datelor oficiale, de la lansarea procesului de autorecenzare, în 15 martie, au fost peste 3,7 milioane de pre-înregistrări pe platformă, iar 3,1 milioane de chestionare au fost finalizate. Procesul se va derula până în 15 mai, după care timp de două luni vor fi colectate date pe teren, pentru cei care nu au completat chestionarele online, sau dacă acestea au fost invalidate.
Recensământul va oferi datele necesare pentru calcularea anuală a numărului exact al populației rezidente din fiecare localitate, așa cum o cer normativele europene.
Diana Mitrache