Nu sunt bani pentru salariile minerilor

Societatea de Închideri de Mine din Valea Jiului nu are bani sã dea salariile. Plata trebuie efectuatã vineri, însã, directorul general spune cã duce tratative intense ca mãcar luni, sãptãmâna viitoare, sã primeascã banii de la Complexul Energetic Hunedoara pentru cãrbunele livrat.

„Situatia este destul de dificilã la acest moment si, dacã lunile trecute puteam sã avem o ceritudine cã plãtim salariile, e din ce în ce mai greu sã facem încasãri de la CEH si este pentru prima datã când S.N.I.M. are datorii la bugetul statului, datorii substantiale, ele fiind generate de neîncasarea banilor de la CEH”, a spus Aurel Anghel, director al Societãtii Nationale de Închideri de Mine Valea Jiului (SNÎMVJ).

Minele pe închidere au livrat, cãtre CEH, 1.400 de tone de huilã zilnic si acum existã riscul ca minerii sã nu îsi ia banii.  „În mod normal, trebuie sã gãsim o solutie cu cei de la CEH si eu cred cã luni, cel târziu, vom reusi cumva sã dãm salariile la oameni”, a mai spus directorul societãtii care gestioneazã activitatea la minele pe închidere.

Nici minerii de la CEH nu stau mai bine si Valea Jiului stã acum pe un butoi de pulbere, pentru cã nimeni din Ceh nu a gãsit o solutie de redresare economicã pânã în acest moment. Oamenii, însã, au scos în conditii greu de imaginat, cãrbune, au livrat cãtre termocentrale si acum ar putea sã nu îsi ia banii.

Diana Mitrache