Nu sunt bani! Cum se golesc bancomatele?

Cozi infernale si bancomate pe care troneazã afise cu „Nu sunt bani”.  Periodic, bancomatele din Valea Jiului se golesc, mai ales în perioada în care se dau pensiile si salariile.
Este o practicã pe care mai nimeni nu o întelege, însã, cei mai multi, dupã ce aflã cã le-au intrat banii în cont, merg la bancomat si scot toatã suma. Din pãcate, oamenii din zona noastrã încã nu sunt rutinati cu ceea ce înseamnã folosirea unui card cu bani, iar cumpãrãturile le fac mereu cu sume cash. „E ceva normal. Acum îmi trebuie bani. Sigur cã e normal sã stau la bancomat. Ce pot sã fac?  Nu stiu de ce e asa coadã. Probabil nu au bani oamenii, cã trec repede”, spune unul dintre cei ce astepta la coadã luni dimineatã, la unul dintre bancomatele  ce mai avea bani. „E bine, cã luãm. Sunt zilele când se bagã pensiile si de aceea vin oameni sã ia banii. E bine cã avem ce lua. Dacã ai de unde lua, nu e problemã, stãm la coadã”, a spus un alt pensionar. Si asta, în timp ce oamenii care au nevoie de bani cash pentru diverse  tranzactii, gãsesc bancomatele golite, ori trebuie sã stea la rândurile formate de pensionari.
„Aici scrie de vineri cã nu mai sunt bani. În week-end nu am avut de unde sã scot în tot Petrosaniul si am nevoie de bani cash”, a precizat unul dintre cei nemultumiti cã bancomatul e gol.  Si uite asa, cozile la bancomate sunt uriase, în zilele de la mijlocul fiecãrei luni, atunci când cardurile pensionarilor sunt alimentate cu veniturile acestora. Si,  pentru cã vorbim de o zonã populatã preponderent cu pensionari, aceste  bancomate sunt frecvent golite si, pânã ajung sã fie încãrcate, pe ecrane troneazã afise cu: „nu sunt bani”. Încã nu avem educatia necesarã, iar aceste generatii de pensionari au fost nevoite sã treacã de la postas, la card,  iar multi nu se pricep sã facã altfel cumpãrãturi.
Diana Mitrache

7 comentarii la „Nu sunt bani! Cum se golesc bancomatele?

 • 15 iulie 2019 la 21:06
  Permalink

  Bine ca te pricepi matale,tanti,la jurnalism! Ce „educatie „de jurnalist de doi bani ai tanti!

 • 15 iulie 2019 la 21:33
  Permalink

  @Liviu : N-ai inteles tocmai esenta problemei… . Se preconizeaza ca banii cash sa dispara in viitor iar populatia sa isi plateasca toate cumparaturile …taxele si impozitele …cu cardul !. Astea sunt tendintele globalismului actual pt a se evita economia neagra subterana si spalarea banilor…Oricum viitorul suna bine !

 • 16 iulie 2019 la 07:30
  Permalink

  Ilonka,daca taceai,filozof ramaneai! Lasa romanii in pace,globalismul este tot mai contestat!

 • 16 iulie 2019 la 10:49
  Permalink

  Cainii latra…ursul trece !. De parca n-ar fi atatea altele contestate si puse totusi in practica .

 • 16 iulie 2019 la 12:31
  Permalink

  Sa vezi ce frumos este când se blocheaz? sistemele b?ncii emitente a cardului ?i nu po?i s?-?i cumperi macar o pâine pân? nu se rezolva situa?ia daca nu ai sau nu exista numerar. Daca mai e ?i vineri seara pân? luni mori de foame cu teancul de bani in conturi cu tot.

 • 16 iulie 2019 la 20:22
  Permalink

  @modoran .Da…da…de acord ! .Doar mai avem si alte ex. cu functionarea „softului” in Romania . Numai ca ce-si face omul cu mana lui…se numeste „lucru manual. „Sau mai bine zis cand pe nimeni nu intereseaza consecintele faptelor sale

 • 17 iulie 2019 la 09:11
  Permalink

  si banii minerilor intra tot la mijlocul lunii si ei sunt la bancomate asa ca mai lasati-o moale cu pensionarii

Comentariile sunt închise.