Nu mai hrăniți sălbăticiunile!

Puteți fi chiar amendațiSunt drăguțe și prietenoase, dar le facem rău dacă le hrănim. Este avertismetul rangerilor care constată că tot mai mulți oameni aleg să se filmeze dând de
mâncare unor animale sălbatice, care, odată învățate la șosea, își fac mai mult rău.

O vulpe drăguță a devenit virală pe rețelele de socializare, după ce se apropie, amuzant de mult, de o mașină de unde primește de mâncare. Este un gest frumos, dar oarecum greșit, pentru că animalul se învață să revină în drum. În plus, odată învățată să își procure astfel hrana, va înceta să își caute adaptarea în sălbăticie, acolo unde, defapt, îi este locul.
Un astfel de avertismenrt a fost lansat de rangerii Parcul Natural Lunca Mureșului.
„De reținut: deși unele animale sălbatice sunt relativ blânde și sunteți tentați să le hrăniți, rugămintea noastră este să nu o faceți, pentru că se dezobișnuiesc să-și mai procure hrană în mod natural. În plus, dacă fapta se petrece pe suprafața unei arii naturale protejate, puteți fi sancționați contravențional, potrivit OUG 57/2007, cu amendă cuprinsă între 5000 și 10.000 de lei”
Asta spun rangerii, iar oamenii care au văzut postarea confirmă faptul că vulpea, aceasta sau alta, a ajuns până pe un stadion din localitate.
Diana Mitrache