Noul CCM al minerilor Fara prime de Pasti, dar cu cabane si alte bunuri pentru Muntele

Fara prime de Pasti pentru angajatii Companiei Nationale a Huilei, dar cu un intreg patrimoniu de administrat de la 1 februarie, in lipsa procentului de 5,8%.  Cu asta se vor alege sindicalistii de la Muntele dupa data de 1 februarie 2012, dupa ce au semnat recent noul contract colectiv de munca. Cel putin asta spune Radu Voina, vicepresedinte al Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului (LSMVJ), care sustine ca se intentioneaza imbogatirea ”Muntelui”. ”Tot ce inseamna cabane, baze sportive, vor fi date Sindicatului Muntele, prin noul contract colectiv de munca. Totul este de fapt o inginerie financiara, pentru ca toate cabanele, cluburile sindicale si bazele sportive sa fie scoase de sub sechestru in momentul in care se va infiinta Complexul Energetic Hunedoara. Dar prime de Pasti pentru oameni nu sunt prevazute, asta arata bunele intentii ale lui Bebe Nica si grupului lui”, a declarat Radu Voina.

In noul CCM, art. 29, alin. 1, se arata ca ”Unitatea, pentru buna functionare a activitatii, va asigura gratuit sindicatului reprezentativ la nivelul unitatii, spatii adecvate, functionale si dotate corespunzator, precum si acces la aparatura (telefon, fax, copiator, tehnica de calcul, internet) etc”, iar la alin 2. mijloacele de transport ale CNH vor fi puse cu titlu gratuit la dispozitia sindicalistilor de la Muntele ”la solicitarea justificata a sindicatului reprezentativ”. In urmatoarele aliniate se mai spune ca baza materiala cu destinatie cultural-sportiva, construita de sindicate inainte de 1990, va trece in proprietatea sindicatelor, in urma ”stabilirii modalitatilor legale”. Bebe Nica, presedintele Sindicatului ”Muntele”, sustine insa ca prime vor fi acordate pentru angajatii CNH, ba, mai mult, de la 1 februarie le va creste si salariile cu pana la 10%. Totodata, liderul sindical ii acuza pe Voina si pe ceilalti componenti ai LSMVJ de faptul ca pun bete in roate sindicalistilor care vor sa faca ceva pentru angajatii CNH-ului.

”Este o minciuna sfruntata, este o gaselnita a unui grup jegos, format din Zoltan Lacatas, Radu Voina si Valter Cojman. Vizavi de prima de Pasti, acest articol din contract a fost scos pentru ca CCM-ul vechi nu mai cuprindea inca un Pasti. Se prefigura infiintarea Complexului Energetic de la 1 ianuarie 2012 si de aceea noi am scos referirea la prima de Pasti, iar la semnarea CCM-ului, din cauza franelor acestui grup, acel CCM a fost preluat de pe cel vechi. Dar se va face un act aditional, iar minerii isi vor primi prima de Paste. Tot de la 1 februarie va creste si salariul cu pana la 10%. Dar sunt unii care numai bete in roate vor sa bage”, a declarat Bebe Nica. Cat despre baza materiala cultural-sportiva ce ar urma sa revina in patrimoniul sindicatelor, Nica sustine ca o parte din acele alineate sunt preluate din CCM-ul vechi.

Anamaria NEDELCOFF

7 comentarii la „Noul CCM al minerilor Fara prime de Pasti, dar cu cabane si alte bunuri pentru Muntele

 • 25 ianuarie 2012 la 19:24
  Permalink

  Avem incredere in sindicatul Muntele (Jurca,Nica,…).

 • 25 ianuarie 2012 la 22:13
  Permalink

  poi si pana acum a avut alt interes nica, decat avantajele lui?clubul sindicatului lupeni sc.nica srl.

 • 26 ianuarie 2012 la 12:47
  Permalink

  si care-i problema cu ,clubul sindicatelor? trece-ti pe acolo si atunci o sa va schimbati parerea!bravo nica!

 • 26 ianuarie 2012 la 15:26
  Permalink

  Mai bine jegos decat tradator al minerilor ( vezi cei 900 de disponibilizati ), decat infractor si mafiot…

 • 26 ianuarie 2012 la 15:32
  Permalink

  cred ca daca trecem pe la club,putem cumpara carbune la sac cu 10 lei? carbunele care este scos pe sestache pentru a „incalzi” clubul. si…. muntele va face implozie fff repede. se zice ca procurorii au ajuns aproape de final. i-a calauzit Jurca la contrapartida pentru libertatea lui fiu-so.

 • 27 ianuarie 2012 la 07:39
  Permalink

  tot cantati cu justitia,dar pana acum muntele v-a luat fata in toate procesele!invidiosilor.

Comentariile sunt închise.