Noua parcare din Straja, gata în patru luni

N oua parcare din stațiunea montană Straja trebuie să fie finalizată în patru luni. Asta înseamnă că în noul sezon de iarnă, turiștii care vor urca la munte vor avea încă o parcare la dispoziție pentru a-și lăsa autoturismele. Sute de noi locuri de parcare vor fi realizate la baza stațiunii montane.

”Venim în sprijinul autorităților locale din municipiul Lupeni și, așa cum am promis împreună cu președintele Laurențiu Nistor, Consiliul județean Hunedoara va moderniza parcarea de la baza telegondolei din stațiunea turistică Straja. Am semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru această investiție, prin care vom asfalta această parcare și vom amenaja câteva sute de locuri de parcare pentru turiștii care vor veni aici. Am convingerea că
antreprenorul desemnat cu execuția acestui proiect, chiar dacă are la dispoziție 4 luni pentru a realiza acest proiect, va finaliza lucrările până la deschiderea sezonului turistic de iarnă din acest an, astfel încât turiștii să beneficieze de locuri de parcare moderne, la standarde corespunzătoare”, a declarat Costel Avram.
„Trebuie să avem undeva la 1.000 de locuri de parcare. Acum avem cam 900 de locuri, dar neamenajate, din câte bine se vede. Din păcate, am avut situaţii în care turiştii au fost nemulţumiţi şi pe bună dreptate. Când se dezgheaţă se face noroi, dar sunt convins că această parcare, odată reabilitată, ne va aduce un plus valoare şi venituri şi nouă şi celor de la CJH care ne ajută să o amenajăm”, a spus Lucian Resmeriţă, primarului municipiului Lupeni.
ZONA D S.R.L. și-a adjudecat un contract în valoare de 1.168.900 lei, de la Consiliul Județean Hunedoara. Consiliul Județean Hunedoara a scos la licitație un contract de peste 1,1 milioane de lei care are ca scop execuția lucrărilor aferente obiectivului ”Modernizare și reabilitare drumuri, alei și parcări, Municipiul Lupeni – Zona 5” Etapa 1- Realizare parcare în zona Agrement. Lucrările ce urmează a fi executate constau în realizarea unei parcări în zona Agrement pe o suprafață S = 5.526,75 mp (parcaje pe o suprafață de 3.159,45 mp, respectiv căi de acces în parcare pe o suprafață de 2.367,30 mp); delimitarea parcajelor de spațiul lateral prin borduri de tip A 20 x 25 cm, rezultând un număr de 245 locuri de parcare, dintre care 12 locuri destinate persoanelor cu handicap; reorganizare zone verzi existente rezultând o suprafață de 1.240 mp de spațiu verde; zonele verzi create se vor
înierba; preluarea și evacuarea apelor pluviale din incinta parcării printr-un sistem de canalizare prevăzut cu guri de scurgere; lucrări de semnalizare verticală și orizontală; pozarea tuburilor gofrate cu cablu de tragere pentru LES, care va asigura iluminatul parcării amenajate. În această etapă vor fi îngropate doar tuburile gofrate de protecție pentru cablu electric de alimentare a instalației de iluminat, pe suprafața amenajată în această etapă. Obiectivul, “Modernizare și reabilitare drumuri, alei și parcări, municipiul Lupeni – zona 5 Straja” a fost inclus în hotărârea Consiliului Județean Hunedoara nr.103/2020 privind actualizarea portofo-liului de proiecte din cadrul Planului de dezvoltare a județului Hunedoara 2014-2020 aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Hunedoara nr. 131/2017.
Monika BACIU