Noua generatie a iesit in strada si la Petrosani

Câteva sute de tineri din Valea Jiului au iesit in strada la Petrosani in semn de solidaritate cu ceilalti protestatari din România. Tinerii, majoritatea elevi de liceu si studenti, s-au mobilizat pe Facebook si si-au dat intâlnire la ora 18.00 in fata Teatrului de Stat I.D.Sirbu. Aveau cu ei pancarde pe care au scris in limba engleza mesaje de incurajare si acesta a fost un semn ca noua generatie poate face ceva. Vor o schimbare si au vorbit despre ea ca despre unica posibilitate de a renunta la ideea emigrarii in alte tari.IMG_1223 „Am iesit ca sa cerem dreptul de nu mai emigra in alta tara. Sunt cu copilul meu de doar doi ani si vreau sa aiba de lucru aici in aceasta tara”, a spus un tânar tata.
Peste 350 de tineri au pornit in mars inspre Piata Victoriei, apoi pâna la in dreptul Casei de Cultura a Sindicatelor. Cei care au venit agitau steaguri tricolore si aveau pancarde pe care scria “ Bunicii la Razboi- Parintii la Revolutie- Este rândul nostru”, ori “Nu puteti cumpara toate generatiile!”. Au cântat Imnul României si au cerut sa se faca si ei auziti. „Nu suntem generatia care poate fi cumparata. Suntem solidari cu toata Rominia, Acum este rândul nostru sa facem ceva pentru tara. Suntem generatia tânara care gândeste, care vom face totul cu dragoste si pace”, a spus Andrei Toma, organizator al manifestatiei care a pornit pe retelele de socializare.
„Le este frica de generatia noastra, pentru ca gândim si toti i-am vazut pe parintii nostri când luptau sa traiasca, mai aici in Vale, când se inchid minele. Este rândul nostru sa facem ceva”, au spus tinerii din Petrosani.
La protest am gasit si un tiânar in cârje, care a tinut pasul cu marsul colegilor lui si nu s-a dat deoparte din cauza ca avea un picior in ghips. „Au murit atât de multi oameni, cum sa nu merg eu? Vreau sa arat ca imi pasa ”, a spus acesta.
Pe tot parcursul mitingului, reprezentantii Jandarmeriei si ai Politiei au asigurat masurile de ordine din zona.

Diana Mitrache

3 comentarii la „Noua generatie a iesit in strada si la Petrosani

  • 4 noiembrie 2015 la 22:17
    Permalink

    Locuri de munca si salariul minin platit si program pe schimburi decent.

  • 4 noiembrie 2015 la 22:36
    Permalink

    Ma scuzati dar Pantera Guard nu a platit toate salariile la toata lumea care a lucrat la ei si nici vechime nu le dat la toti si daca ii suni si intrebi de bani te intreaba tu mai vrei bani? in ce tara traim daca nu ai voi sa i-ti cer salariul, trebuie sa i-ti fie rusine si frica sa i-ti ceri drepturile in tara asta in secolul 21!!!

Comentariile sunt închise.