Noi investiții în infrastructura rutieră din Lupeni

Trecerile de pietoni și benzile dedicate transportului în comun din municipiul Lupeni vor fi scoase în evidență. Autoritățile locale vor să se asigure de faptul că cetățenii sunt în siguranță. Astfel, pe raza localității vor avea loc ”lucrari de semnalizare rutiera -banda dedicata transportului in comun,accesibilizare treceri de pietoni”.

345.000 de lei a alocat municipalitatea din Lupeni pentru aceste lucrări. Lucrările vor fi realizate de o firmă din Timiș. Unul din obiective este creşterea siguranței pietonilor prin asigurarea unor traversări sigure a arterelor rutiere. Totodată, autoritățile transmit un mesaj ferm tuturor pietonilor potrivit căruia aceştia sunt consideraţi participanţi egali în sistemul de transport. Administrația locală de la Lupeni pregătește acum un proiect care are drept scop tocmai descongestionarea traficului, prin repunerea în circulație rutieră a celor 4 benzi rutiere de pe bulevardele Tudor Vladimirescu și Păcii, care traversează prin centru municipiul Lupeni.
Mai mult, primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță spune că, pe fiecare sens, una din benzile de circulație de pe aceste două mari bulevarde ale orașului, va fi rezervată mijloacelor de transport în comun și, mai mult, pe întreaga lungime a celor două bulevarde vor fi configurate și benzi speciale pentru bicicliști. În acest scop, în perioada imediat următoare, vor fi achiziționate sisteme de semnalizare rutieră aferente acestui proiect de reconfigurare rutieră în zona centrală a municipiului Lupeni, urmând ca după instalarea acestora, parcarea de pe banda I de circulație a celor două mari bulevarde din Lupeni să fie eliminată.
Monika BACIU