Noi echipamente pentru secția ATI a spitalului din Lupeni

A utoritățile locale de la Lupeni continuă seria investițiilor în domeniul medical. Un contract de 1.120.000 de lei este în derulare pe portalul de achiziții publice.

Obiectul achiziției îl reprezintă Furnizare echipamente fără montaj în cadrul Proiectului “Extindere și dotare A.T.I. Spital Municipal Lupeni (Spital suport pacienți COVID 19 – pozitiv)”.
”Se vor achiziționa 5 bucăți containere mobile cu pereți din panouri termoizolante (tip sandwich) cu miez din spuma poliuretanică PU. Descrierea echipamentelor: Containerele standard ISO trebuie să aibă 2,4384 m lățime și 2,5908 m înălțime și 12 m lungime. containere să poată fi așezate pe platforme simple, pe eșafodaje metalice sau să poată fi stivuite pe verticală. Structura de rezistență standard oferă toate capabilitățile necesare utilizării conform scopului propus, având o sarcină maximă de circa 30 tone și pot fi manevrate cu macarale auto. containerele sunt compartimentate corespunzător unui vestiar filtru cu zonă pentru bărbați și femei, fiecare cu spații pentru haine de stradă și haine de lucru. Containerele vor conține: instalație de încălzire, boiler electric de 200 litri, dușuri și toalete dotate corespunzător, instalații sanitare aferente, instalație electrică de iluminat containerele să se poată racorda la curent electric, apă și canalizare. containerele vor avea următoarele caracteristici: pereți din panouri termoizolante (tip sandwich) cu miez din spumă poliuretanică PU; -uși de acces cu respectarea fluxurilor de separare -ferestre pentru iluminat natural și aerisirea spațiilor; -băi separate pentru ambele sexe; -lavoare cu acționare „fără mâini”; -vase WC cu acționare „fără mâini”; -uscătoare de mâini/corp cu aer -dușuri pentru fiecare sex; -boiler electric, 200 litri; -tablou electric cu siguranțe automate; -prize monofazice; -iluminat cu întrerupător pentru toate spațiile; -sifoane de pardoseală; Sistemul de containere va respecta toate cerințele din normativele și reglementările aplicabile activităților de tip medical care urmează să se desfășoare, asigurarea unui mediu închis cu aer condiționat, curat și steril pentru pacienți, neafectat de soare, ploaie sau praf”, arată documentul.
Contractul este finanțat din bani europeni, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.
Monika BACIU