Noi dotãri pentru Salvamont Straja

Sezonul de iarnã se apropie, iar autoritãtile locale de la Lupeni îi doteazã pe salvamontistii din Straja.  Mai multe echipamente specifice activitãtii de salvare vor ajunge în munte. Se alocã sume importante de bani de la bugetul local pentru achizitionarea echipamentului necesar. În acest sens, edilii vor sã se asigure de faptul cã serviciul Salvamont din statiunea montanã functioneazã în mod corespunzãtor, fãrã lacune. Astfel se asigurã un grad de sigurantã ridicat si turistilor care aleg ca destinatie turisticã statiunea montanã Straja.
“Pentru noi ca reprezentanti ai administratiei locale este importantã functionarea în conditii optime a sistemului de salvare. Nu ne dorim evenimente neplãcute în Straja, dar atunci când existã accidentãri, turistii trebuie sã aibã parte de o interventie promptã si la cele mai înalte standarde”, a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Si anul trecut s-au fãcut achizitii importante pentru salvamontistii din Straja. Sumele necesare pentru achizitionarea echipamentelor sunt asigurate din bugetul local al municipiului Lupeni.
Cosmin BACIU