Noaptea de operă la Petroșani, primită cu ropote de aplauze

O sală arhiplină a Teatrului Dramatic I.D. Sîrbu din Petroșani, ca și ecranul montat în zona parcului, au fost
dovada că publicul aștepta de mult un astfel de spectacol, unul de operă, aici.

Soprana Diana Țugui, tenorul Doru Iftene, corul, orchestra și baletul Operei Naționale „Oleg Danovski” din Constanța au fost de excepție și asta s-a văzut după ropotele de aplauze ale publicului. A fost o seară de excepție la Petroșani.
Publicul a aplaudat minute în șir prestația celor din corul operei, a orchestrei din Constanța și, soprana Diana Țugui, în rolul Violetta Valery, ne-a spus că iubește frumusețile acestui loc, ea fiind o îndrăzneață motociclistă care a venit aici cu motorul.
„Nu am mai cântat la Petroșani, este prima dată, dar nu este prima dată când colaborez cu orchestra, corul și soliștii operei din Constanța. Eu sunt craioveancă și, când merg la noua mea casă din Cluj, prefer să vin prin Valea Jiului, pentru că asta e zona care îmi place foarte mult și, de fiecare dată, mă mai operam în Petroșani să pun benzină, să admir peisajul și să vă invidiez pentru priveliștile pe care le aveți aici, când deschideți geamurile dimineața. Sunteți înconjurați de Rai. Și, da, de această dată, am venit cu motocicleta, da și nu este prima dată. E un hobby și nu e prima Traviată pe care o fac cu motocicleta”, ne-a mărturisit, în cabina de machiaj, cu câteva minute înainte de încveperea spectacolului, Diana Țugui, soprană a Operei din Cluj.
Pe scenă, soprana a fost incredibilă, a ținut publicul cu sufletul la gură și a atras ropote de aplauze, la finalul piesei.
„La Traviata” este una dintre cele mai jucate piese de operă din lume, iar privilegiul de a avea la Petroșani o ocazie de a viziona interpretarea le aparține organizatorilor festivalului Opera Night, Daniela Vlădescu, directoarea festivalului și Alexandru Gruian, și, nu în ultimul rând Consiliului Județean Hunedoara .
„După cum se știe Consiliul Județean Hunedoara organizează 4 spectacole în județ, dintre care unul la Petroșani. Mă bucur că, la noi, la Petroșani, în această seară, se joacă Traviata de Verdi. Mă bucur că spectatorii sunt în număr atât de mare, că și-au făcut rezervare la bilete, dar, în același timp, mă bucur că am putut să pun și un ecran afară, ca toți cei care nu au putut primi o invitație să poată vedea spectacolul și de afară”, a conchis Costel Avram, administrator public al județului Hunedoara.
Diana Mitrache