Niste români adevãrati si prietenia lor minunatã

În zilele noastre, prietenia a devenit floare rarã. Treburile lumesti contemporane fac din prieteni si prietenie notiuni lipsite de sens. Doar depãrtarea, disperarea sau durerea ne mai aduc aminte de nobletea acestui cuvânt – PRIETENIA.

Niste români adevãrati vor sã ne dovedeascã faptul „cã rupti sunt ca din stâncã, parcã/românii orisiunde cresc!”. Ba, chiar orisiunde trãiesc! De la Barcelona, unde o duce bine – merci, alãturi de familie, Dan Cãprici convinge cã, pentru el, prietenia e un talisman de pret. Împreunã cu Marin Petra, un fost coleg si coechipier în fotbalul Vãii Jiului „pune la cale” o manifestare cu dublu sens: o întâlnire ca un arc peste timp si un prilej de a-si comemora un PRIETEN comun, cel care a fost Romy Sãpântan.

Romy Sãpântan a fost un polisportiv de exceptie. La lupte, a fost campion national la copii, apoi a cucerit nenumãrate medalii la campionatele nationale de juniori. În 1986 a cucerit titlul de vicecampioanã nationalã pentru echipa din Petrila, apoi, cu „Jiul” Petrosani a câstigat 13 medalii la Campionatele nationale de seniori. În 1991 obtine o medalie de bronz la un important concurs international în China. Apoi a practicat fotbal – tenis, cu rezultate foarte bune, culminând ca antrenor – jucãtor al echipei care a câstigat de patru ori Cupa Frantei. Dupã anul 2000, „vremurile” l-au determinat sã plece pe alte meleaguri, în final stabilindu-se la Barcelona, în Spania. Cum Dumnezeu îi cheamã la EL pe cei buni, la numai 48 de ani Romy Sãpântan s-a înãltat la ceruri. Dumnezeu sã-l odihneascã!

În amintirea prietenului lor, Dan Cãprici si Marin Petra vor organiza o întâlnire la Barcelona. Românii din Catalunya (Mihaela Sãpântan, Romy Sãpântan jr., Adrian Farcas, Alin Cazan, Andrei Angyus, Aron Cândea, Claudiu Basarabã, Dan Cãprici, Cristian Cãprici, Gabriel Ungheanu, Rãzvan Cândea, Stefan Geantã, Tiberiu Cutean, poate si altii) se vor întâlni cu românii din Valea Jiului (Bogdan Zaharia, Constantin Zaharia, Cristian Barna, Cristian Opris, Marin Petra, Traian Câmpean, Victor Sandu, Viorel Mihãilescu, poate si altii).

Întâlnirea va avea un caracter simbolic, „un fel de” F.C. Barcelona – Jiul Petrosani, chiar în zona celebrului Stadion al Catalunyei, de unde, cum se vede în imagine, Romy Sãpântan trimitea un salut plin de semnificatii pentru cei care l-au cunoscut, l-au iubit si l-au apreciat.

Bujor Mircescu

P.S. Rândurile de fatã se vor o modestã pledoarie pentru notiunea de prietenie. Care, din pãcate, devine, cu timpul, doar o notiune…

Un comentariu la „Niste români adevãrati si prietenia lor minunatã

  • 9 iunie 2017 la 20:45
    Permalink

    Tot respectul pentru initiativa si pentru memoria lui Romy….o singura problema ar putea aparea buhaiul de Petra sa nu se imbete si sa se faca de rahat asa cum face de obicei

Comentariile sunt închise.