Nimeni nu pare interesat de negocierile minerilor

Negocierile Contractului Colectiv de muncã bat pasul pe loc si, în afarã cã au constituit o comisie, nimeni nu a mai fãcut nimic. Minerii din Valea Jiului au rãmas doar cu contractele individuale de muncã si pierd mereu la salarii, în lipsa actului colectiv, dar nimeni nu pare cã se pregãteste de negocieri.

Imediat dupã declansarea procedurii de insolventã, primul act care a fost reclamat a fost contractul colectiv de muncã al minerilor si nici pânã acum, nu au început practic negocierile între sindicate si administratori. Ortacii spun cã au ajuns la fundul sacului si, pe lângã lipsurile din subteran, acum rãmân si cu bani mai putini în buzunare. „Renegocierea Contractului Colectiv de Muncã nu a mai avut loc., doar o primã sedintã, acolo, de formare a regulamentului. Administratia companiei dã bir cu fugitii si nu mai vrea sã negocieze cu noi. Asteptãm, în aceastã sãptãmânã, ca administratorul special sã ne cheme la masa dialogului, ca sã decidem asupra unor anumite puncte din protocolul pe care l-am semnat cu ministrul. Este vorba despre transportul minerilor, despre  ajutoarele sociale de care au nevoie unii mineri”, a declarat Vasile Pãduraru, lider la mina Lonea. Cel putin 29 de oameni sunt deja înscrisi pe listele de concediere si cu totii asteaptã sã vadã ce le  rezervã contractul colectiv de muncã.

Diana Mitrache

Un comentariu la „Nimeni nu pare interesat de negocierile minerilor

  • 9 noiembrie 2016 la 20:30
    Permalink

    In loc sa fie ingrijorati ca vor pierde pentru totdeauna locurile de munca si,odata cu aceasta, familiie lor vor fi grav afectate,minerii se plang ca pierd cativa firfirici la salariile si asa destul de multumitoare. salariile compensatorii se vor topi repede pe covoare noi, mobile scumpe (mari domni!) si bauturi fine. apoi copiii lor o vor freca prin anglia, iar nevestele isi vor vedea visul italian cu ochii si vor deveni, in sfarsit, hetairele bronzatilor din peninsula. dar viata nu va fi asa plicticoasa : odata pe an vor fi invitati de ile,ridzi si buha la revelionul pensionarilor debusolati, unde vor balota sarmale si vin fiert, dupa care se vor intoarce acasa de-a-‘mboulea.

Comentariile sunt închise.