Nicolae Forminte, Cetățean de Onoare al județului nostru

Antrenorul de gimnastică român de talie mondială, fostul coordonator al lotului de gimnastică feminină a României la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, Nicolae Forminte a fost declarat Cetățean de Onoare al județului Hunedoara. Inițiativa a fost votată în ședința de Consiliu Județean și îi aparține vicepreședintelui CJH Ioan Bădin, un fost jurnalist sportiv.
Nicolae Forminte a fost antrenorul a numeroase gimnaste din România de valoare mondială: Simona Amînar, Lavinia Miloșovici, Gina Gogean, Claudia Presecan, Corina Ungureanu, Maria Olaru, Andreea Răducan, Sandra Izbașa, Adriana și Anamaria Tămîrjan cu care a cucerit peste 100 de medalii olimpice, mondiale și europene. El a preluat lotul de gimnastică în 2005 și a demisionat de la lotul național de gimnastică la 1 iunie 2010. Toate acestea sunt atuurile ce l-au determinat pe fostul jurnalist sportiv Ioan Bădin să ia inițiativa.
„Am avut aproape o viață în mass media și m-am ocupat mult de sport și am fost aproape de familia gimnasticii de la Deva. Domnul Forminte a plecat la Constanța, atunci când și-a încheiat contractul la Federația Română de Gimnastică, dar a revenit luni, la CJH pentru a i se acorda acest titlu, unul simbolic, pe care îl merită cu prisosință. Asta, pentru că a petrecut aproape 20 de ani la Centrul din Deva și a coordonat echipa României de gimnastică, având un palmares uriaș” , a spus Ioan Bădin, vicepreședintele CJH. Nicolae Forminte a antrenat lotul național de gimnastică al României între 2005 și 2010, incluzând participarea de la Jocurile Olimpice de vară de la Beijing, din 2008. După un palmares sportiv strălucitor, cucerind peste o sută de medalii (de aur, argint și bronz), Nicolae Forminte activează actualmente în Italia, la clubul sportiv Gal Lissone, dar va fi luni la Deva.

Diana Mitrache