Social

Niciun centru de testare pentru COVID în Valea Jiului

Cetăţenii din Valea Jiului care aveau în plan să meargă în concediu în Grecia trebuie să se deplaseze fie la Târgu Jiu, fie la Deva pentru a face testele COVID. În Valea Jiului nu este acreditat niciun centru de testare PCR.
Astfel, oamenii trebuie să parcurgă câteva sute de kilometri pentru a obţine acel ”paşaport” COVID, fără de care nu se mai poate intra pe terioriul Greciei. Ministerul Sănătăţii a făcut publică duminică lista centrelor la care turiştii care doresc să meargă în  Grecia se pot testa pentru COVID-19, pentru a se conforma condiţiilor  impuse de autorităţile  de la Atena celor care intră prin punctul de frontieră Promachonas, de la graniţa bulgaro-elenă.
”În sprijinul cetăţenilor care doresc să călătorească în Grecia şi care, începând cu 15 iulie, trebuie să  prezinte un test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe  teritoriul Republicii Elene, Ministerul Sănătăţii a făcut publică pe pagina de web, www.ms.ro, lista centrelor de testare, adresele şi numerele de telefon ale acestora”, a transmis MS. Turiştii vor trebui să aibă un test de laborator  RT-PCR, pe baza unor probe orofaringiene sau nazofaringiene. Certificatul va trebui să fie scris în limba engleză şi să conţină numele şi datele de identitate ale turistului. Laboratoarele care fac testul trebuie să fie: laboratoare naţionale de referinţă, laboratoare naţionale de sănătate  publică sau laboratoare  private acreditate de autorităţile naţionale cu atribuţii de acreditare, nu în mod specific pentru COVID-19. Certificatele care nu conţin aceste date nu vor fi acceptate. Autorităţile de la Atena subliniază că  falsificarea acestor  certificate este pedepsită conform legii elene. De asemenea, cei care vin în Grecia în scopuri  turistice vor trebui să  completeze formularul PLF (Passenger Locator Form) şi pot fi testaţi aleatoriu la intrarea în Grecia.
Cosmin BACIU

One thought on “Niciun centru de testare pentru COVID în Valea Jiului

  • Pai da,sase orase din care trei zise municipii,nu au nici un centru de testare,nu neaparat pentru plecarea in vacanta pe alte meleguri.Asta ne arata ca zona Vaii Jiului,nu exista pentru Hunedoara si implicit pentru Romania.Iar includerea spitalului din Petrosani pe lista rusinii pe un trist loc sase in tratarea bolnavilor ,ne arata adevarata fa??,a acestei vagauni numita Valea Jiului .Pentru primarii foarte vocali de la un timp din zona,acest lucru e un adevar pe care nu-l mai pot ascunde sub pres.Sanatatea publica in vale e zero barat !

Comentariile sunt închise.