Nicio societate nu vrea să construiască un bloc social la Lupeni

U n bloc de locuințe sociale ar trebui construit la Lupeni. Municipalitatea de la Lupeni a anulat o licitație de aproape 8 milioane de lei pentru realizarea unui astfel de imobil destinat persoanelor cu venituri reduse.

Contractul care are ca obiect Execuție lucrări de construcții și instalații pentru obiectivul „Construire locuințe sociale – str. Tineretului nr. 5, Municipiul Lupeni, jud. Hunedoara”” a fost anulat pentru că nu a fost depusă nicio oferă.
”Aceasta procedura a fost anulata automat deoarece la data limita de depunere oferta nu au existat ofertanti care au depus oferta”, arată motivul anulării.
7.851.145 de lei este valoarea contractului de lucrări.
”Construcția propusă are regimul de înălțime D+P+5E și are o structură pe cadre din beton armat și zidărie neportantă din cărămidă eficientă de 25 cm și 15 cm. Accesul se va realiza la nivelul parterului, demisolul parțial având doar rol tehnic. Apartamentele vor fi dispuse pe cele șase niveluri, câte opt pe fiecare nivel, din care cinci apartamente cu o cameră și trei cu două camere. Compartimentările interioare se vor realiza din cărămidă de 10 sau 15 cm. La compartimentările între unitățile locative se vor consulta fișele tehnice ale materialelor folosite și se vor alege astfel încât să se asigure
valorile normale în ceea ce privește izolarea fonică. Coșurile de fum, necesare utilizărilor din fiecare
apartament se vor realiza printr-un coș de fum comun. Pereții interiori vor fi vopsiți cu vopsea lavabilă de culoare albă, iar în grupurile sanitare se va utiliza faianță. Pardoseala va fi acoperită cu gresie în băi și bucătării, parchet în camera de zi, dormitoare și holuri, iar pe casa scării mozaic de culoare deschisă. Finisaje exterioare: la exterior tâmplăria PVC cu geam
termopan, va avea culoarea gri, pereții vor fi tencuiți cu tencuială decorativă de culoare albă, gri și verde. Învelitoarea va fi de tip terasă necirculabilă, termoizolată cu polistiren extrudat și hidroizolație în trei straturi de membrană bituminoasă”, aratădocumentul.
În cadrul contractului
vor fi realizate 48 de spații locative, și anume 30 de
garsoniere și 18 apartamente cu două camere.
Monika BACIU