Nici nu a nins, câte probleme au fost / CJH cere rezilierea contractelor celor care nu îsi fac treaba

 

Au dat cu materiale antiderapante dupã 10 ore de la ninsoare, nu au utilaje, asa cum au  precizat atunci când au licitat deszãpezirea si mai multe drumuri au fost blocate în judetul Hunedoara, din cauzã cã nu s-a actionat, la primii fulgi de nea, dupã un algoritm.
O spun cei de la Consiliul Judetean Hunedoara care le-au dat operatorilor un termen scurt pentru remedierea deficientelor, în caz contrar urmând sã le rezilieze  contractele de deszãpezire„ 5 zile au cei care nu si-au fãcut treaba la dispozitie sã îsi aducã masinile, sã si refacã stocurile, iar când ne ducem din nou, se ajunge la rezilierea contractului, dacã nu sunt remediate. Ne gândim pe cine gãsim sã le ia locul, pentru cã iarna încã nu a venit, dar, dacã vine, si rãmânem cu asemenea probleme, nu e bine  pentru noi toti”, a spus Costel Avram, administrator public al judetului Hunedoara.
Verificãrile din teren au arãtat cã situatia a fost dezastruoasã la pria zãpadã, care nici mãcar nu a fost una abundentã, iar pe viitor, dacã lucrurile nu sunt remediate, se cautã alte firme. „În urma apelurilor care au venit la dispecerat, am observat cã o anumitã zonã are probleme. Nu a fost iarnã grea, încât sã avem astfel de probleme. De aceea, împreunã cu presedintele CJ H, am mers si am vizitat bazele pe care trebuia sã le avem, asa cum au fost câstigate prin licitatie si nu vã ascund faptul cã pe 2 zone, Hunedoara si Deva am fost total nemultumiti”, mai spune Avram.
În aceastã iarnã, judetul Hunedoara a fost împãrtit pe zone si fiecare are un anumit operator. Concret, sunt 6 zone, iar pe Valea Jiului, deszãpezirea este fãcutã de Comexim, pe zona Hateg este Drupo, zona Hunedoarei, Trameco Oradea, Orãstie, tot ei, Deva- Pãulis, tot Trameco si zona Brad – Drupo.
Diana Mitrache