Nici 10 zile în 4 luni. 238 de ore a funcţionat termocentrala Paroşeni în acest an

Termocentrala Paroşeni, parte a Complexului Energetic Hunedoara, a funcţionat, în primele 4 luni  ale acestui an, aproape 10 zile.
Ministerul Economiei arată că termocetrala de la Paroşeni a funcţionat din luna ianuarie şi până în luna aprilie doar 238 de ore. În rest, termocentrala a stat la dispoziţia Dispeceratului Energetic Naţional.
”În anul 2020, termocentrala Paroşeni a funcţionat cu grupul energetic nr. 4 un număr de 238 ore şi a fost în reparaţii accidentale pentru un număr de 200 ore. În restul perioadei de raportare s-a aflat în dispoziţia DEN în rezervă”, arată Ministerul Economiei.
Nici în anul 2019 situaţia nu a fost foarte diferită. În tot anul trecut, termocentrala de la Paroşeni a funcţionat câteva mii de ore.
”În anul 2019, termocentrala Paroşeni a funcţionat cu grupul energetic nr. 4 (de 150 MW) 1221 ore, iar cu Cazanul de Apă Fierbinte (CAF) un număr de 1538 ore, fiind în reparaţii  planificate pentru grupul energetic nr. 4 cu un număr de 672 ore şi în reparaţii accidentale cu un număr de 755 ore. Restul perioadei aferentă anului 2019 a stat la dispoziţia DEN, în rezervă pentru un număr de 6112 ore. În perioada 2019 – 2020, blocul energetic nr.4 Paroşeni a fost disponibil pe piaţa de energie în toată perioada de rezervă, a răspuns la toate solicitările de pornire, asigurând toate serviciile de sistem la care blocul este calificat”, arată Ministerul Economiei.
Termocentrala Paroşeni s-a confruntat cu o singură avarie în anul 2019. Toată luna aprilie 2019 termocentrala de la Paroşeni nu a fost disponibilă.
”La blocul nr.4 Paroşeni s-a înregistrat  o singură avarie de spargere de ţevi la cazan, avarie care a dus la indisponibilitate de bloc în luna aprilie 2019.  Restul perioadelor înregistrate de oprire accidental ale blocului, au fost programate fără a fi ofertate pe piaţa de energie astfel încât să nu se producă dezechilibre care să afecteze negativ bugetul societăţii”, mai arată ministerul de resort. La începutul acestui an când termocentrala de la Paroşeni a fost pornită, localnicii din zonă au chemat Garda de Mediu, pentru că în zonă se simţea un miros pregnant de sulf.
Cosmin BACIU

5 comentarii la „Nici 10 zile în 4 luni. 238 de ore a funcţionat termocentrala Paroşeni în acest an

 • 14 iunie 2020 la 19:32
  Permalink

  Care va sa zica a fost la dispozitia DEN si a raspuns la toate comenzile acestuia !!!
  Sa nu te tavalesti pe jos de ras? Cum poti fi la dispozitia DEN cu stoc de carbune in depozit ZERO?
  A raspuns la toate comenzile DEN, adica la niciuna.
  Informati nu gluma astia de la Ministerul Economiei !
  Ha, ha, ha !

 • 14 iunie 2020 la 22:46
  Permalink

  In 4 luni sute de oameni din Valea Jiului au intrat in somaj sau si-au pierdut locurile de munca, iar angajatii CEH-ului si implicit ai termocentralei si-au luat salariile intregi, prime de Pasti, sporuri si altele prin simpla prezenta la servici, fara sa produca nimic, nici carbune, nici energie….Din 120 de zile termocentrala a produs energie 10 zile…restul de 110 zile cu ce au fost platiti??? Din banii prostilor care au mai ramas cu locul de munca la privat, din taxele si impozitele pensionariilor s.a.m.d. Si in plus CEH-ul mai plateste sute de milioane de lei la 2 panarame inregimentate politic, pe post de sefi…Iar marii sindicalisti urla dupa banii de incalzire, deconturile de transport si alte drepturi care medicii sau profesorii, nemaivorbind de angajatii la privat, nici macar nu le-au visat vreodata! PENIBIL….

 • 15 iunie 2020 la 06:30
  Permalink

  cat timp mai sunt bani la bugetul statului, ne vom lua drepturile salariale indiferent de cate ore functioneaza termo s-au cate tone de carbune se extrag

 • 15 iunie 2020 la 08:01
  Permalink

  Asta e Romania normala a lui Iohannis si a PNL ! Interesanta, nu?

 • 16 iunie 2020 la 17:31
  Permalink

  vezi ca se scrie ,,sau” impreuna(sau cate tone). nu prea ai fost la scoala de ii tot dai cu banii din buget. sti cumva cum se face un buget? ma indoiesc. s-ar putea sa nu prea mai fie bani pentru cei ce nu produc nimic dar consuma.

Comentariile sunt închise.