Muscati de un câine nesupravegheat de propriretar

Doi bãrbati din Petrosani, unul de 18 ani si celãlalt de 61, au ajuns la Spitalul de Urgentã din Petrosani cu mai multe muscãturi provocate de un câine de pazã.
Incidentul a avut loc în zona Livezeni din Petrosani, iar câinele din rasa ciobãnesc caucazian, antrenat pentru pazã, a scãpat din curtea unui depozit si l-a atacat pe tânãrul de 18 ani, care trecea prin zonã. Pentru a-l scoate din coltii câinelui, bãrbatul de 61 de ani, paznic  la o societate din zonã, a intervenit si a fost muscat si el.
”Politistii au identificat atât proprietarul câinelui, un bãrbat în vârstã de 31 de ani, cât si cele douã victime, doi petroseneni în vârstã de 18 si de 65 de ani. Victimele au fost  preluate de echipajele medicale si transportate la Spitalul de Urgentã Petrosani, în timp ce politistii continuã cercetãrile, în cauzã fiind întocmit dosar de cercetare penalã sub aspectul comiterii infractiunii de neluare a mãsurilor de prevenire a atacului canin  (O.U.G. 55/2002, privind regimul de detinere al câinilor periculosi sau agresivi)”, precizeazã IPJ Hunedoara.  Cele douã victime s-au ales cu mai multe muscãturi,  majoritatea la mâini, dat fiind faptul cã si-au apãrat fata de coltii câinelui. Medicii I-au internat pe cei doi rãniti, atât pentru tratarea rãnilor cât si pentru tratamentul impus dat fiind faptul cã nu se cunoaste dacã animalul era vaccinat la zi.
Maximilian Gânju