[ Municipiul Petroșani, pe primul loc în Valea Jiului, la acoperirea vaccinală ]

M unicipiul Petroșani se află pe primul loc, în Valea Jiului, la acoperirea vaccinală. În cea mai mare localitate din Valea Jiului au fost vaccinate 35.62% dintre persoane. Urmează municipiul Vulcan cu 26,43%, iar în municipiul Lupeni s-au vaccinat 26,15% din cetățeni.
La nivelul orașelor din Valea Jiului, cel mai mare grad de vaccinare se înregistrează la Petrila, unde s-au imunizat împotriva noului coronavirus 26,69% din persoane. La Aninoasa s-au vaccinat 25,87%, iar la Uricani 25,21% din persoane.
„În urma prelucrării datelor I.N.S.P. privind situația vaccinării, la data de 05.11.2021, în localitățile județului Hunedoara sunt înregistrate următoarele procente de acoperire vaccinală. (vezi foto) Acestea au fost stabilite conform populației cu domiciliul în aceste localități (DEPABD), la data de 1 ianuarie 2020”, a informat Instituția Prefectului -Județul Hunedoara.
În județul Hunedoara, în ceea ce privește rata de vaccinare anti-COVID-19, pe primul loc se află municipiul Deva, cu 41,25 la sută, iar cel mai mic procent este înregistrat la Lunca Cernii de Jos, cu 8,25 la sută.
Monika BACIU