Administratie

Municipiul Petrosani devine capitala gimnasticii aerobice

Municipiul Petrosani devine, pentru al XI-lea an consecutiv, capitala gimnasticii aerobice. Gimnasti de la 17 cluburi sau palate ale copiilor din tarã îsi dau întâlnire la Petrosani, în perioada 12-13 mai atunci când are loc cea de-a XI-a editie a Concursului National de Gimnasticã Aerobicã “Cupa Parâng”. Municipalitatea de la Petrosani sustine evenimentul.

“Practicarea unui sport reprezintã sansa unei dezvoltãri armonioase, a gãsirii unui echilibru între spirit si trup, iar copiii care urmeazã calea sportului, descoperã disciplinã, atât de necesarã pentru clãdirea unui viitor de succes. Fiecare copil care practicã un sport, fie el de performantã sau nu, trebuie sustinut si încurajat. De asemenea, fiecare proiect initiat de cãtre institutii de învãtãmânt sau de cãtre ministere, care au ca scop principal promovarea sportului, trebuie sprijinit. În acest sens, Clubul Copiilor si Elevilor din Petrosani doreste sã organizeze cea de-a XI-a editie a Concursului National de Gimnasticã Aerobicã “Cupa Parâng. Aceasta se va desfãsura în perioada 12-13 mai 2017, la Petrosani”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Peste 200 de copii se vor întrece în cadrul concursului national de gimnasticã aerobicã.  “La aceastã editie vor participa 17 centre din România, în jur de 250 de copii, atât de la Clubul Copiilor din Petrosani, cât si de la Palatele/Cluburile Copiilor din Arad, Caracal, Brãila, Bãlan, Baraolt, Bucuresti – sector 1 si 5, Giurgiu, Gheorgheni, Iasi, Minardo Bucuresti, Honey Bears Bucuresti, Oradea, Ploiesti, Slatina, Târgu Jiu, dar si de la Palatul National al Copiilor Bucuresti”, mai spune primarul. Suma propusã spre alocare pentru sustinerea evenimentului este de 8000 de lei. Gimnastii de la Clubul Copiilor din Petrosani au cucerit 13 medalii de aur si 4 de argint la Campionatul European Dance&Song, desfãsurat în Ungaria. Astfel, Ministerul Educatiei a desemnat Clubul Copiilor din Petrosani ca organizator al Concursului National de Gimnasticã Aerobicã “Cupa Parâng”.

Monika BACIU