Într-o tarã în care 1,7 milioane de români nu au muncit niciodatã si într-o zonã în care populatia este formatã cu preponderentã din pensionari, ori oameni care nu au job-uri deloc, trãiesc din ajutoare sociale, sau sunt zilieri, muncitorii sunt reclamati cã muncesc.
Este paradoxul cu care se confruntã cei care îsi desfãsoarã acum activitatea în teren, prin cartierele Vãii Jiului, acolo unde, un pikamer, un excavator, ori masina de gunoi este motiv de reclamatii. Si asta o spun cei de la Apa Serv, care, desi nu ei executã lucrãrile de reabilitare a conductelor vechi de jumãtate de secol, ei sunt cei care încaseazã toate reclamatiile si injuriile. Si asta, zilnic.
„Reclamã nu lipsa apei, nu reteaua veche si, implicit, nefunctionalitatea ei, principala nemultumire de acum este disconfortul creat vis-a-vis de ceea ce se întâmplã. Începând  de la zgomotul pe care îl  percep oamenii, chiar am avut nemultumiri cã de ce se începe lucrul la ora 7,00? Pentru noi, însã, a fost o bucurie sã aflãm cã muncitorii erau în program”, spune Cristian Ionicã, manager general al SC Apa Serv Valea Jiului.
Si, din pãcate, reclamatiile sunt legate si de ceea ce rãmâne în urma  muncitorilor, desi, nu o datã, masinile care au lucrat în zone din care a rezultat moloz, sunt spãlate cu furtunul cu apã, înainte sã iasã în drumul national. Dar lumea e tot nemultumitã.. „Mai reclamã si cã le stricãm zona verde. Nu putem promite cã nu stricãm zona, ori cã, din cauza lucrãrilor, copacii nu sunt afectati, cum au fost unele cazuri. Desi, în anumite situatii, întelegem si deviem putin  conductã, ca sã nu stricãm zona, sunt zone în care acest lucru nu e posibil. Mai reclamã disconfortul legat de accesul în scãrile de bloc, lucru care îl întelegem si ne grãbim cu lucrãrile în respectivele zone”, mai spune Ionicã.
Cel mai grav este, pentru multi oameni, cã muncitorii fac gãlãgie. Si, din pãcate, asta nu reclamã un miner venit din schimbul de noapte, ci unul care, cel mai probabil, nu are de lucru si pikamerul îi stricã somnul dulce. În România, aproape  2 milioane de oameni nu au avut niciodatã un job.
Diana Mitrache