Mos Stefan împlineste 102 ani!

 

Au mai rãmas câteva zile pânã când Mos Stefan, ciobanul din Straja, va împlini venerabila vârstã de 102 ani, asa cã s-a apucat sã lanseze invitatii la ziua de nastere. Unul dintre invitatii acestuia este Florin Oancea, primarul municipiului Deva.
“Alãturi de prietenul meu de suflet, veteranul Stefan Gros! Mi-a înseninat ziua de astãzi, încã de dimineatã când m-a asteptat la Primãrie. A venit sã mã invite la aniversarea zilei lui de nastere.
În 27 octombrie împlineste venerabila vârstã de 102 ani! Mos Stefan este o legendã vie. Munceste si acum iar dacã îl întrebi care este secretul longevitãtii, îti rãspunde cu un zâmbet strengãresc: ,,Sã iubesti doar ce îti place!” Tineretea lui sufleteascã ne-a ,,molipsit” pe toti. Mos Stefan esti pentru mine un adevãrat model de viatã! Îti doresc sãnãtate si îti spun de pe acum – La multi ani! Mã bucur cã te-am cunoscut!”, a tinut sã precizeze Florin Oancea, primarul municipiului Deva.
Mos Stefan a fost cel mai vârstnic salariat din România. Acesta a iesit la pensie la 100 de ani. Prima carte de muncã a avut-o la vârsta de 90 de ani. Atunci, Emil Pãrãu, a decis sã îl angajeze cu forme legale pe bãtrânul care a avut grijã de oi. Emil Pãrãu sustine cã Mos Stefan este un exemplu pentru tinerii din ziua de azi.
Cosmin BACIU