[ Moș Crăciun vine și la CJ Hunedoara ]

M oș Crăciun vine și la CJ Hunedoara. Instituția județeană pregătește pachetele pentru colindătorii care vor trece pragul în preajma sărbătorilor de iarnă. La fel ca în fiecare an, colindătorii vor primi pachete din partea Consiliului Județean Hunedoara.

Se achiziționează 1000 de pachete ”cadou Crocodile Dundee” care conțin dulciuri, dar și diferite băuturi. Suma alocată este de 22.940 de lei.
Se mai achiziționează alte 210 pachete personalizate ”Santa dulciuri copii” cu suma de 20.229 lei.
Suma de 150.000 de lei a fost alocată de Consiliul Județean Hunedoara pentru evenimentele care vor avea loc în luna sărbătorilor.”Organizarea de către CJ Hunedoara în luna decembrie a unor evenimente cu o semnificație aparte care să promoveze și să contribuie la menținerea și respectarea tradițiilor prilejuite de sărbătorile de iarnă, presupun anumite costuri. Aceste costuri se doresc a fi echilibrate și judiciar effectuate, în acest sens putându-se utilize suma de 150 mii lei (…) Precizăm că aceste acțiuni de sfârșit de an sunt un bun prilej de a promova tradițiile populare specifice zonei noastre, manifestarea obiceiurilor de iarnă constituind o practică des întâlnită la nivelul instituțiilor publice, cu aceste ocazii”, arată documentul.
Decontarea sumei se va face pe baza documentelor justificative prezentate de către compartimentele de specialitate care organizează acțiunile. Încă nu a fostg stabilit și un calendar al acțiunilor.
Monika BACIU