Mos Crãciun a venit deja din Germania

Un tir încãrcat cu pachete destinate celor mici de la grãdinitele din Petrosani a ajuns, luni dimineatã, la sediul Crucii Rosii din localitate. Sute de pachete, special create de micutii din Germania, vor fi împãrtite la copiii din Petrosani, iar primii care au avut parte de o surpizã din partea nemtilor au fost cei de la o grãdinitã din Cartierul Aeroport. Pentru ei Mos Crãciun a venit cu o lunã mai devreme si le-a fãcut o bucurie imensã. Noi i-am gãsit cu câte un pachetel în brate si foarte, foarte curiosi.

„Nu stiu ce este înãuntru, cã nu am vãzut încã nimic. Sunt cadouri si le-au adus spiridusii mosului din Germania”, a spus unul dintre primii copii care a si primit un cadou. ”Au venit spiridusii la mine, de la Mos Crãciun!”, a replicat un alt copilas, iar fiecare stãtea cu pachetul în brate, nerãbdãtor sã afle ce are în cutie.

4-1

Trimisii lui Mos Crãciun au venit cu un TIR încãrcat cu pachete pentru cei mici si coordonatorul activitãtii este un voluntar al Crucii Rosii din Germania. El a adus mesajul copiilor din Gemania, care sunt foarte fericiti sã ofere jucãrii si hãinute celor de aici.

„Eu, de doi ani, vin în România si aduc pachete. Grãdinitele si scolile de la noi le adunã si copiii mici si mari le împacheteazã. Fiecare pachet a fost fãcut de un copil din Germania. Noi suntem doar mesagerii si le aducem cu drag aici. Este o mare plãcere pentru copiii din Germania sã facã aceste cadouri, pentru cã dau din jucãriile si lucrurile lor, pentru copiii de aici si se bucurã atunci când vãd cã le face o plãcere celor mici de aici sã le primeascã ”, a declarat Jurgen Rentz, voluntar la Crucea Rosie Germania.

Toate pachetele au ajuns la sediul Crucii Rosii din Petrosani si de aici vor fi împãrtite copiilor din grãdinite, chiar dacã sunt mai multe zile pânã ce va veni Mos Crãciun. „Ne bucurãm si anul acesta de cadourile aduse de delegatia voluntarilor de la Crucea Rosie germanã. Suntem fericiti cã putem sã îi facem, la rândul nostru,  fericiti copiii din Petrosani. Sperãm ca toti sã fie bucurosi de sãrbãtori si acestea sã vinã cu bucurie”, a spus si Felicia Vitan, presedinta Organizatiei Crucea Rosie Petrosani.

În perioada urmãtoare toate pachetele vor ajunge la grãdinitele din Petrosani, asa cum s-a întâmplat în fiecare an. Cadourile vor fi împãrtite celor mici, pe categorii de vârstã, asa cum au fost ele asamblate de cei mici din Germania.

Diana Mitrache