Inundaţiile de săptămâna trecută au antrenat buşteni, crengi, dar şi multe obiecte care teoretic nu au ce căuta în natură. Imaginile realizate de cei din Aninoasa arată cum Jiul încă este sufocat de crengi.
La piciorul podului de la Aninoasa au rămas în urma viiturii, lemne, crengi, buşteni, dar şi sute de peturi şi gunoaie. Oamenii se tem ca în cazul în care o altă viitură va lovi zona să nu se inunde din nou, mai ales că este obturată scurgerea apei de toate aceste resturi.
Mai mult de 380 de gospodării au fost  afectate de viitura din Valea Jiului. Aproape 300 de persoane au fost evacuate din calea apelor. Peste 400 de  pompieri, jandarmi şi poliţişti au acţionat în localităţile afectate pentru a limita efectele  puternicei viituri ce s-a produs pe Jiul de Vest. Echipele MAI au fost sprijinite de 20 de salvamontişti şi 150 de lucrători ai Apelor Române şi ai autorităţilor locale. Pentru desfăşurarea  misiunilor de salvare şi de limitare a efectelor produse de revărsarea apelor s-a acţionat cu 122 mijloace tehnice şi utilaje.
Cosmin BACIU
FOTO: Florin Petru Covaciu