Monica Iacob – Ridzi, una dintre victimele “locotenentilor” lui Alin Simota

Deputatul pe Colegiul de Est Monica Iacob Ridzi este una dintre victimele “masinii de bãtut” a locotenentilor omului de afaceri Alin Simota. Faptele s-au petrecut în anul 2008, în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale, iar agresorii au scãpat exact cu o amendã aplicatã de organele judiciare.

La finele lunii mai în 2008, în plinã campanie electoralã pentru alegerile locale, Monica Iacob – Ridzi, care era atunci europarlamentarul din partea PD-L, a fost agresatã de gãrzile de corp ale candidatului PNL la Primãria Petrosani, Alin Simota. Asta dupã ce demnitarul a denuntat la politie staff-ul liberalilor care împãrtea materiale de campanie.

La vremea respectivã, Monica Ridzi a precizat cã se afla în trecere pe lângã mina din Livezeni si a observat cum echipa de campanie a liberalilor distribuia materiale de campanie, drept pentru care a sunat la Politia Petrosani, care a si trimis un echipaj la fata locului. Când si-au dat seama cã fapta a fost sesizatã, oamenii lui Simota s-au îndreptat amenintãtor spre ea, dupã cum povestea actualul deputat.

Iatã ce declara în 2008 Monica Ridzi, care îsi aminteste si acum cu groazã de acele momente: “Am apucat sã intru în masinã, noroc cã aveam motorul pornit. Unul dintre bodyguarzi a deschis usa, pentru cã nu reusisem sã le blochez, si a încercat sã mã tragã afarã din masinã. Am scãpat doar pentru cã am accelerat, iar dupã plecarea masinii respectivul a aruncat cu bolovani”.

Martorii incidentului au fost inclusiv politistii chemati la fata locului. Monica Ridzi sustinea doar campania electoralã a sotului sãu, Tiberiu Iacob – Ridzi, care a si câstigat alegerile locale. La momentul respectiv, aceasta a depus plângere penalã pentru identificarea infractorilor si cã politistii, dupã investigatii, i-ar fi spus cã este vorba de oamenii lui Simota. Conform informatiilor actuale, pentru agresori s-a aplicat fix o amendã de 1.000 de lei, pentru cã nu s-a ajuns si la lovire!

De precizat cã unul dintre fãptuitori se aflã pe lista celor ridicati zilele trecute alãturi de Alin Simota de cãtre procurorii de Crimã Organizatã. Afaceristul Alin Simota a fost ridicat de DIICOT de la domiciliul sãu din Petrosani si dus la audieri la Alba Iulia, iar alãturi de acesta mai sunt învinuite alte 7 persoane, constituite, spun anchetatorii,

într-un grup infractional extrem de periculos, specializat în acte comise cu violentã. Toate persoanele retinute pe bazã de ordonantã au fost prezentate magistratilor de la Curtea de Apel Alba Iulia, cu propunere de arestare preventivã, iar judecãtorii au admis propunerea atât pentru Simota, cât si pentru alte 4 persoane. Recursul formulat de învinuiti va fi judecat la Înalta Curte de Casatie si Justitie. Potrivit unor informatii, în acest dosar sunt cel putin 10 pãrti vãtãmate.

Carmen Cosman

Un comentariu la „Monica Iacob – Ridzi, una dintre victimele “locotenentilor” lui Alin Simota

  • 17 iunie 2013 la 09:55
    Permalink

    Am vazut acea agresiune din ultima sambata a luni Mai din 2008 in jurul orelor 13 si am strigat la acel individ tatuat pe un brat care de nervi ca nu a reusit agresiune a aruncat cu o piatra luata de la calea ferata pot spune ca am reusit sa impedic o agresiune salvando pe doamna deputata Monica Iacob Ridzi.Simtul civic trebuie sa domine pentru a impedica huliganismul in valea jiului.

Comentariile sunt închise.