Monica Iacob Ridzi propune mãsuri si solutii legislative pentru sãnãtatea copiilor

Preocupãrile deputatului Monica Iacob Ridzi pentru sãnãtatea copiilor sunt deja cunoscute, atât la nivelul comunitãtii locale din Valea Jiului, cât si la nivel national.

Acestea au fost evidentiate din nou, ieri, în cadrul dezbaterilor initiate sub genericul Forumului „Pro Urbis”, având ca subiect tocmai tema sãnãtãtii copiilor.

În calitate de membru al Forumului Pro Urbis, deputatul Monica Iacob Ridzi a tinut sã evidentieze, si cu acest prilej, faptul cã sãnãtatea copiilor nostri reprezintã o problemã care trebuie nu doar sã ne preocupe, ci sã ne facã sã actionãm ca atare.

„Pe ordinea de zi a lucrãrilor Camerei Deputatilor se aflã în acest moment propunerea legislastivã pe care si eu am initiat-o, prin care am cerut cerut reanalizarea programului “Cornul si laptele”, în sensul înlocuirii acestuia cu o masã caldã sau un pachet alimentar diferit, pentru a asigura copiilor un meniu variat. Dacã dorim sã le asigurãm copiilor nostri o alimentatie sãnãtoasã, atunci trebuie sã le oferim o

alimentatie variatã, nu doar un corn si un pahar cu lapte în fiecare zi. Voi continua sã sustin în Paralament aceastã initiativã legislativã pânã când îsi va gãsi o rezolvare favorabilã,

astfel încât sã le putem asigura copiilor, si prin intermediul acestui program, o alimentatie sãnãtoasã”, a declarat Monica Iacob Ridzi la dezbaterile Forumului Pro Urbis de la Petrosani.

Initiativele deputatului Monica Iacob Ridzi în chestiunea sãnãtãtii copiilor nu se rezumã însã doar la aceastã propunere, aflatã acum în dezbatere parlamentarã. Monica Iacob Ridzi a initiat mai multe programe menite sã încurajeze practicarea sportului în rândul copiilor si tinerilor, printre acestea numãrându-se si initiativa de a mãri numãrul de ore de sport din programa scolara a copiilor.

Un alt proiect legislativ sustinut si de Monica Iacob Ridzi, de data aceasta în perioada în care a activat în Parlamentul European, este legat de distributia fructelor în scoli, un proiect care a functionat anul trecut si în România, dar la care guvernul USL a renuntat în acest moment, motivând lipsa banilor pentru contributia aferentã fondurilor europene acordate pentru acest proiect.

De asemenea, Monica Iacob Ridzi sustine necesitatea introducerii în programa scolarã a unor ore de nutritie, prin care îsi doreste ca toti copiii sã fie educati asupra unui mod de viatã sãnãtos si a unor obiceiuri sãnãtoase în alimentatia lor zilnicã.

Toate aceste teme sunt cuprinse si în programul politic al Monicãi Iacob Ridzi, pentru urmãtorul mandat de deputat în Parlamentul României.

Tiberiu VINTAN

2 comentarii la „Monica Iacob Ridzi propune mãsuri si solutii legislative pentru sãnãtatea copiilor

  • 22 noiembrie 2012 la 09:10
    Permalink

    Petrosaniul,Petrila,Vulcanul sau modernizat datorita initiativei doamnei Monica Iacob Ridzi,iar PSD-ul acum a taiat investitile pentru Valea Jiului dar Victor Ponta nu a taiat investitile si pentru judetul Gorj acolo unde el este parlamentar si candideaza.

  • 22 noiembrie 2012 la 12:30
    Permalink

    Madam MIR un tupeu nemaintalnit,propune solutii si masuri legilative pentru copii,iar susnumita naste la o clinica din Viena,ca de,la Petrosani nasc toate „proastele”.Ma mir ca mai are curajul sa iasa pe strada !

Comentariile sunt închise.