Monica Iacob Ridzi a rupt tãcerea dupã trei ani

“Pânã acum am pãstrat tãcearea pentru cã asa mi s-a spus din interiorul partidului”. Asta a afirmat Monica Iacob Ridzi, care a prezentat câteva documente despre care spune cã au rolul de a-i demonstra nevinovãtia.

Deputatul din Colegiul de Est Valea Jiului, Monica Iacob Ridzi, prezentã sâmbãtã în studiourile Mondo Tv Petrosani, a rupt tãcerea dupã trei ani de la data când a fost pusã sub urmãrire penalã pentru plata unor sume importante de bani din perioada când a fost Ministrul Tineretului si Sportului. Ea spune cã a ales sã facã asta atât de târziu, pentru cã pânã acum a fost rugatã de fosti colegi de partid sã tacã. “A fost o rugãminte la început sã nu mai vorbesc deloc pe marginea dosarului, pentru cã lucrurile se vor linisti. Am constat cã am gresit cã am mers pe aceastã linie a partidului. A fost o rugãminte sã vorbesc mai mult în interior si mai putin în exterior, dar am constatat cã nu am fost ascultatã în interiorul partidului. Din pãcate, timp de trei ani de zile am vorbit mai mult singurã sau doar eu cu avocatii si nu am gãsit întelegere sã fiu ascultatã, pentru cã asta este ceea ce mi-am dorit. Au fost colegi de partid care au vorbit despre mine si despre dosarul meu în spatiul public, fãrã sã vorbeascã si cu mine, ceea ce mi se pare profund incorect. Tocmai de aceea, am ales ca de acum încolo sã vorbesc mai mult despre dovezile nevinovãtiei mele”, a declarat Monica Iacob Ridzi în cadrul emisiunii Punctul pe I.

Tot acum, dupã trei ani, ea a arãtat si niste documente importante, care vor balansa greu în instantã. De altfel, ea a venit si însotitã de unul dintre avocatii ei. “Este pentru prima datã când întradevãr arãtãm dovada cã doamna Ridzi nu a fãcut aceste plãti. Pe fondul cauzei este un început de a clarifica, nu numai verbal, ci si prin documente clare, oficiale si în original, nicidecum copii, aceastã împrejurare care de trei ani atârnã pe spinarea acestui caz . Doamna Ridzi nu a fãcut nicio platã în legãturã cu evenimentele din 2 Mai, iar aceste documente au fost depuse la instanta de judecatã. Am fãcut trimitere la ele si cred cã închide un capitol care de trei ani este deschis”, a declarat Alexandru Chiciu, avocatul Monicãi Iacob Ridzi.

De altfel, aceste documente despre care se vorbeste, au si fost depuse ca probe în instantã.  “Am fost audiatã în instantã vreme de aproape 10 ore, am explicat completului de judecatã, am venit cu dovezile nevinovãtiei mele si recunosc cã nu au mai avut nicio întrebare, nici procurorul de la DNA, absolut nimeni, pentru cã nu le venea sã creadã cã am astfel de dovezi, cã adevãrul este altul si nu acela care a fost prezentat în mod nereal. Tocmai de aceea mi-a fost foarte greu sã tac timp de trei ani de zile, dar începând de astãzi voi vorbi mai mult si voi aduce toate dovezile nevinovãtiei mele, pentru cã mi se pare  corect sã le prezint în primul rând aici, în Valea Jiului, pentru cã eu aici am fost aleasã. Nu m-am dus la Bucuresti, iar la momentul demisie mele din PDL am spus cã voi vorbi în Valea Jiului si aici voi încerca sã le arãt oamenilor cã nu am absolut nicio implicare în acest dosar”, a precizat Monica Iacob Ridzi.

De asemenea, deputatul a fãcut si câteva referiri la partidul din care pânã de curând a fãcut parte si a subliniat faptul cã în prezent are mai multe propuneri, însã nu s-a decis asupra niciuneia. “Nu am negat discutiile pe care le-am avut cu reprezentantii tuturor partidelor. Vreau sã vãd în primul rând ce-si doresc oamenii. Au fost foarte multi care mi-au spus cã mã vor sustine doar dacã voi candida independent, pentru cã nu agreeazã anumite partide politice, dar sunt si persoane care îmi spun cã mai bine mã duc la o formatiune politicã sau alta. Sunt într-o perioadã de analizã. Analizez toate variantele si voi lua, sper eu, decizia care va întruni majoritatea optiunilor din colegiul care îl reprezint”, a mai afirmat Monica Iacob Ridzi, deputat în Colegiul de Est Valea Jiului.

Luiza Andronache

9 comentarii la „Monica Iacob Ridzi a rupt tãcerea dupã trei ani

 • 8 octombrie 2012 la 21:13
  Permalink

  zdreamto taci dracu din gura si dute la puscarie.ai facut valea jiului de ras.ordinaro

 • 9 octombrie 2012 la 06:56
  Permalink

  Ce doresc oamenii?
  Eu doresc sa nu va mai vad in politica.

 • 9 octombrie 2012 la 07:20
  Permalink

  Campanie electorala, articol subtire deoarece nu foloseste nimanui, nici macar doamnei in cauza. Daca nu a semnat dansa inseamna ca a semnat altcineva, cine ?. Daca ni se spunea macar functia era O.K. Continuati cu astfel de articole si vom deveni toti niste do….. A fost o afacere inainte de afi ministru sau in timpul cat a fost ministru. Un ministru nu poate fi atat de naiv sau asta era politica si atunci ca si acum. In rest, o stimez pe doamna Ridzi si pacat ca sunt in celalalt colegiu. Si acolo va candida tot un tanar cam naiv. Asta e , daca esti un pic naiv , fara experienta in vreun domeniu si ai bani poti fi deputat sau senator. Traiasca uninominalul !. Asta e diferenta intre noi si celelalte state. Acolo sunt dezbateri serioase, lumea participa in cunostinta de cauza la dezbateri si la vot.

 • 9 octombrie 2012 la 08:33
  Permalink

  Cred ca tu esti prostul prostilor,badaranul badaranilor vorbesti fara sa cunosti situatia,vorbeste mai bine de prostiile ce le fac actuali guvernanti(USL) care au cel mai MINCINOS premier

 • 9 octombrie 2012 la 08:41
  Permalink

  De ce dupa 3 ani???.Unde ti-a fost constiinta pana acum?
  Cum poti da oare dovada de atata nerusinare, fata de cei care ti-au dat votul si pe care iai ignorat in acesti ani?!
  RUSINE SA-TI FIE.

 • 9 octombrie 2012 la 10:27
  Permalink

  Da si bunica era fata mare .Pai nu PDL-ul era la butoane in vremea aceea ? daca avea dovezile de care vorbeste,aia de la antene cadeau rau de prosti.Minciuni si iarasi minciuni…..

 • 9 octombrie 2012 la 13:37
  Permalink

  O intrebare scurta scurta: Doamna Iacob Ridzi, va place perversa ca la Targu Ocna? Sa va pupati pe gura cu Vochitoiu? Eu stiam ca politica-i curva, dar nici asa. Dupa ce ca omul asta va facut in toate felurile sa va purtati brat la brat cu el arata niste trasaturi de caracter care nu va fac cinste: lipsa de demnitate, fripturim si lichelism.

 • 9 octombrie 2012 la 14:01
  Permalink

  pentru „Justitiarul”:daca eu sunt prostul prostilor inseamna ca tu esti ordinara de RITZI cea haoata daca vorbesti in cunostinta de cauza si cunosti situatia asa bine.rusine sa-ti fie ordinaro valea jiului chiar a crezut ca are un sprijin in tine si uita-te dupa guvernarea securistului basescu cum arata valea jiului.ati votat la unison inchiderea spitalelor, reducerea pensiilor ,reducerea slariilor….etc .si voi vorbiti pentru binele oamenilor?hoato mai bine lasa-te de politica acum ,ca oricum la puscarie tot ajungi.acolo va e locul

 • 9 octombrie 2012 la 14:29
  Permalink

  ai cu capu spitalu 9 e de tine

Comentariile sunt închise.