“Pânã acum am pãstrat tãcearea pentru cã asa mi s-a spus din interiorul partidului”. Asta a afirmat Monica Iacob Ridzi, care a prezentat câteva documente despre care spune cã au rolul de a-i demonstra nevinovãtia.

Deputatul din Colegiul de Est Valea Jiului, Monica Iacob Ridzi, prezentã sâmbãtã în studiourile Mondo Tv Petrosani, a rupt tãcerea dupã trei ani de la data când a fost pusã sub urmãrire penalã pentru plata unor sume importante de bani din perioada când a fost Ministrul Tineretului si Sportului. Ea spune cã a ales sã facã asta atât de târziu, pentru cã pânã acum a fost rugatã de fosti colegi de partid sã tacã. “A fost o rugãminte la început sã nu mai vorbesc deloc pe marginea dosarului, pentru cã lucrurile se vor linisti. Am constat cã am gresit cã am mers pe aceastã linie a partidului. A fost o rugãminte sã vorbesc mai mult în interior si mai putin în exterior, dar am constatat cã nu am fost ascultatã în interiorul partidului. Din pãcate, timp de trei ani de zile am vorbit mai mult singurã sau doar eu cu avocatii si nu am gãsit întelegere sã fiu ascultatã, pentru cã asta este ceea ce mi-am dorit. Au fost colegi de partid care au vorbit despre mine si despre dosarul meu în spatiul public, fãrã sã vorbeascã si cu mine, ceea ce mi se pare profund incorect. Tocmai de aceea, am ales ca de acum încolo sã vorbesc mai mult despre dovezile nevinovãtiei mele”, a declarat Monica Iacob Ridzi în cadrul emisiunii Punctul pe I.

Tot acum, dupã trei ani, ea a arãtat si niste documente importante, care vor balansa greu în instantã. De altfel, ea a venit si însotitã de unul dintre avocatii ei. “Este pentru prima datã când întradevãr arãtãm dovada cã doamna Ridzi nu a fãcut aceste plãti. Pe fondul cauzei este un început de a clarifica, nu numai verbal, ci si prin documente clare, oficiale si în original, nicidecum copii, aceastã împrejurare care de trei ani atârnã pe spinarea acestui caz . Doamna Ridzi nu a fãcut nicio platã în legãturã cu evenimentele din 2 Mai, iar aceste documente au fost depuse la instanta de judecatã. Am fãcut trimitere la ele si cred cã închide un capitol care de trei ani este deschis”, a declarat Alexandru Chiciu, avocatul Monicãi Iacob Ridzi.

De altfel, aceste documente despre care se vorbeste, au si fost depuse ca probe în instantã.  “Am fost audiatã în instantã vreme de aproape 10 ore, am explicat completului de judecatã, am venit cu dovezile nevinovãtiei mele si recunosc cã nu au mai avut nicio întrebare, nici procurorul de la DNA, absolut nimeni, pentru cã nu le venea sã creadã cã am astfel de dovezi, cã adevãrul este altul si nu acela care a fost prezentat în mod nereal. Tocmai de aceea mi-a fost foarte greu sã tac timp de trei ani de zile, dar începând de astãzi voi vorbi mai mult si voi aduce toate dovezile nevinovãtiei mele, pentru cã mi se pare  corect sã le prezint în primul rând aici, în Valea Jiului, pentru cã eu aici am fost aleasã. Nu m-am dus la Bucuresti, iar la momentul demisie mele din PDL am spus cã voi vorbi în Valea Jiului si aici voi încerca sã le arãt oamenilor cã nu am absolut nicio implicare în acest dosar”, a precizat Monica Iacob Ridzi.

De asemenea, deputatul a fãcut si câteva referiri la partidul din care pânã de curând a fãcut parte si a subliniat faptul cã în prezent are mai multe propuneri, însã nu s-a decis asupra niciuneia. “Nu am negat discutiile pe care le-am avut cu reprezentantii tuturor partidelor. Vreau sã vãd în primul rând ce-si doresc oamenii. Au fost foarte multi care mi-au spus cã mã vor sustine doar dacã voi candida independent, pentru cã nu agreeazã anumite partide politice, dar sunt si persoane care îmi spun cã mai bine mã duc la o formatiune politicã sau alta. Sunt într-o perioadã de analizã. Analizez toate variantele si voi lua, sper eu, decizia care va întruni majoritatea optiunilor din colegiul care îl reprezint”, a mai afirmat Monica Iacob Ridzi, deputat în Colegiul de Est Valea Jiului.

Luiza Andronache