Modificări la cel mai mare spital din județ

 

Consiliul Județean Hunedoara a demarat o procedură pentru întocmirea de servicii de modificare/revizuire a proiectului tehnic la obiectivul „Modernizare și dotare laborator radiologie și imagistică medicală, laborator de medicină nucleară, extindere pentru cabinet pediatrie în cadrul ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență Deva – județul Hunedoara”.

145.000 de lei este suma alocată pentru întocmirea serviciilor. Proiectul este implementat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional.

”Deficiențele funcționale ale spațiului existent al laboratorului de radiologie și medicină nucleară sunt: gradul ridicat de uzură al finisajelor și instalațiilor; aparatură de investigații radiologice, veche cu capacitate tehnică redusă și de un nivel scăzut de performanță; lipsa aparaturii necesare pentru tratamentele specifice în laboratorul de medicină nucleară. Din această cauză, numeroși pacienți nu pot fi investigați sau tratați în SJU Deva, fiind trimiși la alte unități medicale”, arată documentul.

Cabinetul de consultații pediatrice funcționează într-o altă clădire în afara incintei spitalului. Este imperios necesar, ca acesta să fie mutat în cadrul ambulatoriului integrat. Prin proiect se

propune realizarea condițiilor de asigurare a serviciilor medicale la nivelul standardelor actuale a

laboratorului de radiologie și imagistică medicală și a laboratorului de medicină nucleară.

Monika BACIU