Eveniment

Misiune dificilã pentru scafandrii ISU Hunedoara si câinele Bebe

Din pãcate bãrbatul decedase dupã ce a cãzut în apele pârâului Cerna. Familia îl cãuta disperatã si a apelat la ajutorul ISU Hunedoara.
Bebe, câinele de cãutare si salvare din componenta ISU, condus de plutonierul major Robert Kulcsar, si-a demonstrat încã o datã pregãtirea fiind capabil sã identifice mirosul victimei, chiar dacã aceasta se afla la peste doi metri în apã.
”Familia unui bãrbat de 80 de ani din Sântandrei a anuntat disparitia acestuia, principala bãnuialã fiind cã bãtrânul a cãzut în apele reci ale pârâului Cerna, care curge în apropierea locuintei. Pe malul apei, rudele bãtrânului au gãsit sapca purtatã de acesta si au anuntat imediat autoritãtile.
De urgentã, au fost alertate echipajele de scafandri si canin ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã Hunedoara care s-au deplasat la locul indicat.
Bebe, câinele de serviciu al pompierilor hunedoreni, a adulmecat sapca bãtrânului si a început cãutarea. S-a oprit dupã aproximativ 3 kilometri în dreptul unui stãvilar contruit de castori. Aici au intrat în rol scafandrii inspectoratului, care în ciuda temperaturii scãzute de afarã si a apei, au demarat operatiunile de cãutare. La o adâncime de peste doi metri sub apã, scafandrii au descoperit trupul bãtrânului prins într-o scorburã”, a declarat purtãtorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda. Bebe este al doilea câine din România, antrenat în structurile Ministerului Afacerilor Interne, care a reusit sã detecteze victima aflatã sub apã, chiar dacã nu a fãcut pregãtire specificã pentru astfel de misiuni.
Maximilian Gânju