Miron Cozma: ”Minerii sa mearga la Bucuresti!”

Minerii aflati in fata Companiei Nationale a Huilei au scandat minute in sir numele lui Miron Cozma, amintindu-si de vremurile cand ”Luceafarul huilei” se afla in fruntea lor si ii conducea cu indarjire spre Bucuresti. La randul sau, Miron Cozma spune ca sta ca pe ace, deoarece cu siguranta s-ar fi aflat in mijlocul ortacilor sai, daca nu ar fi avut interdictia de a intra in Petrosani si in Bucuresti pana la 2 decembrie 2012. Insa ii incurajeaza sa mearga la Bucuresti sa-si ceara drepturile, intrucat, crede el, ”tara are nevoie de mineri, minerii sunt uniti, stiu sa-si ceara drepturile”.

Mai mult, fostul lider al minerilor, a explicat, pentru Cronica Vaii Jiului, de ce mai este inca dorit in fruntea lor. ”Nu as vrea sa par lipsit de modestie, dar se pare ca eu sunt singurul lider al minerilor care a si facut ceva pentru ei. Iar oamenii nu uita acest sucru. Eu le multumesc ca isi aduc aminte de mine si faptul ca imi scandeaza numele arata ca eu chiar am facut ceva pentru ei. De fapt, eu am facut si puscarie pentru ei, in lupta pentru drepturile lor, iar minerii mei apreciaza asta”, a declarat Miron Cozma.

Cozma mai spune ca minerii ce protesteaza in fata Companiei Nationale a Huilei si-au gasit, in sfarsit, curajul, dupa ani intregi in care au acceptat cu umilinta toate loviturile guvernantilor.

”Eu am toata admiratia pentru mineri ca au reusit sa infrunte conducerea CNH si sa-si infrunte liderii de sindicat, care sunt vanduti administratiei si propriilor lor interese. Probabil si-au dat seama ca numai ei pot rezolva problema mineritului, nu liderii lor vanduti”, precizeaza Miron Cozma.

C e ii sfatuieste pe ortaci fostul lor lider?

”Sa plece la Bucuresti! Legea nu interzice minerilor sa protesteze la Bucuresti, sa mearga acolo cu trenul sau cu autocare. Le e frica unora de mineri? Foarte bine! Asa trebuie! Sa le fie! Tara ii vrea pe mineri la Bucuresti, pentru ca minerii sunt uniti, minerii stiu cum sa-si ceara drepturile. Spun cu toata responsabilitatea ca, daca nu as avea acea interdictie pentru Petrosani si Bucuresti, eu m-as afla printre ei, nu neaparat in calitate de lider, ci de mentor”, declara fostul lider al minerilor.

Cat despre actualii sindicalisti aflati in frunte ortacilor, Cozma nu le da prea multe sanse: ”Nu cred ca este vreun lider de care minerii sa asculte. Poate asculta de fratele meu, dar el este intre ciocan si nicovala si nu prea poate”.

Anamaria NEDELCOFF

7 comentarii la „Miron Cozma: ”Minerii sa mearga la Bucuresti!”

 • 6 martie 2012 la 20:53
  Permalink

  Bucuresti,Bucuresti,Bucuresti !!!

 • 7 martie 2012 la 04:23
  Permalink

  Inainte de a merge la Bucuresti, trebuie facuta curatenie in propria ograda. Minerii vor avea de castigat doar dupa ce ii vor goni pe liderii corupti, isi vor alege noi lideri nesantajabili sau un singur lider nesantajabil si vor constitui un nou sindicat cu adevarat liber si curat. Atata timp cat vor avea lideri care au uitat unde este locul lor de munca cu acordul conducerii, atata timp cat vor avea lideri care s-au folosit de mineri, ca si cei din conducere, ca sa-si construiasca garaje, cabane, vile, etc., atata timp cat vor lasa infractori de drept penal ca sa-i reprezinte, etc., nu vor avea decat de pierdut… pentru ca acesti lideri au vandut sau au pierdut, pe rand, din drepturile minerilor, drepturi castigate prin varsare de sange mineresc si prin lupta impotriva comunistilor, ca sa huzureasca liderii respectivi in urma avantajelor primite pentru tradarea minerilor si mineritului.

 • 7 martie 2012 la 07:40
  Permalink

  Pentru „minerii vaii jiului”” ESTI PROST<ESTI PROST<ESTI PROST dar atat de prost ca nici nu te doare .Deobicei prostia doare ,dar in cazul tau e atat de mare incat nu mai simti nimic.

 • 7 martie 2012 la 15:00
  Permalink

  Eu, unul, imi doresc foarte mult ca sa doara prostia, lasitatea si nemernicia asa cum dor dintii sau maselele, cel putin. Atunci vom scapa de aceste categorii de indivizi…

 • 7 martie 2012 la 16:55
  Permalink

  normal puscariasule,ca doar frate-tu ar putea face ceva! dar fiind prost si ingamfat ca fratele puscarias ,nu poate face nimic!

 • 8 martie 2012 la 13:14
  Permalink

  cojmane,tu mai suporti durerea?

Comentariile sunt închise.