Minuni politice, de Crãciun: Avram a fãcut pace pe pãmânt!

Tur de fortã, abilitate de politician târsit, cel ce a fost distribuit în dublu rol si joacã tare pe scena Vãii Jiului a fãcut posibil ca dusmanii sã se pupe si sã se îmbrãtiseze, chiar sã racoleze…

”Mari minuni se sãvârsirã” în ajunul Crãciunului pe scena publicã din estul Vãii Jiului datoritã noilor roluri ale unui vechi politician al judetului – Costel Avram, nou director SC Apa Serv si nou presedinte interimar al PNL Petrila.

Dupã ce directorul Avram si-a colindat salariatii, acompaniat de saxofon si acordeon, cu ordin ca o parte din conducerea societãtii sã i se alãture, a pornit la colindat si prin Vale. A poposit, întâmplãtor sau nu, si la Primãria Petrila si la cea din Petrosani, singurele primãrii care nu apartin USL. La spectacolul ”Colindãn, Doamne, colind!”, oferit de acelasi Costel Avram, în calitate de presedinte PNL Petrila de data aceasta, dar si reprezentant al ONG-ului ”Rosa multi flora”, sã vezi minune! Au fost prezenti atâtia liberali petrileni de care nici nu se stia cã existã, iar paleta culorilor de partid a fost largã, largã. Parteneri din USL, respectiv PSD, au fost prezenti în numãr considerabil în frunte cu vicepresedintele Consiliului Judetean (vesnic în aceastã functie, cum spun chiar colegii sãi), Ioan Rus; la fel PC a fost prezent prin consilieri locali si presedinti; PDL a fost prezent chiar prin primarii Petrilei si Petrosaniului, Ilie Pãducel si Tiberiu Iacob Ridzi; PP-DD li s-a alãturat prin consilierul judetean, Dorina Plescan. Au fost prezenti directori de institutii si întreprinderi cunoscuti ca fiind membri ai partidelor politice de tot felul. Deci, adevãratã pace pe pãmânt !

Doar cã majoritatea celor prezenti la evenimentul de la Petrila au recunoscut indirect cã toate acestea au menirea – pe lângã scopul de a anima viata din Petrila si de a-si face cunoscutã existenta – ca PNL Petrila sã continue munca începutã cu luni bune în urmã de presedintele organizatiei judetene a PNL, Mircea Ioan Molot, atunci când negocia cu primarul PDL al Petrilei, Ilie Pãducel, si cel al Petrosaniului, Tiberiu Iacob Ridzi, sã treacã la PNL. Imediat dupã alegerile generale, acestã idee a revenit cu si mai mare fortã în rândul membrilor USL – Pãducel si Iacob Ridzi vor intra în PNL.  Dar tot ei se întrebau ”de ce? Acum nu mai conteazã. Înainte era vorba de voturile pe care puteau sã le aducã cei doi primari, bine cotati în localitãtile lor”.

Prezenta celor doi primari la spectacolul liberal a reaprins aceste discutii, iar în atmosfera relaxatã, un sugubãt l-a si îmbrãcat pe Ilie Pãducel în jacheta galbenã pe care era inscriptionat ”PNL Petrila”, lucru ce nu l-a deranjat deloc pe edilul PDL-ist, ci dimpotrivã.

La finalul spectacolului, când artificiile luminau cerul Petrilei, pacea lui Avram a fost pecetluitã de pupãturi si urãri (de toate culorile politice) ca de la frate la frate, ca de la tatã la fiu si invers… ”Asa ceva nu am crezut cã voi vedea vreodatã”- a exclamat, cu fata lungitã de uimire, un fost lider PNL al Petrilei.

3 comentarii la „Minuni politice, de Crãciun: Avram a fãcut pace pe pãmânt!

 • 26 decembrie 2012 la 22:46
  Permalink

  Forta Civica va distrunge Mafia Politica.

 • 27 decembrie 2012 la 10:11
  Permalink

  Dati-mi un punct de sprijin in spatiu si va ridic pamantul, spunea Arhimede. Dati-mi functia lui Avram, banii lui Avram si mai ales talentul lui de lingusitor si perfidia lui(astea niciodata!) si va schimb lumea! Apreciez Cronica Vaii Jiului dar consider ca nu trebuia scris un astfel de articol elogios pentru mister Avram. Sa nu spun ca este oarecum blasfemiator: Avram a facut pace pe pamant. Era perfect daca scriati „Avram a facut pace intre mai multe dobitoace…politice”. Dar trebuie sa mance si gura noastra cate ceva, nu? ca doar cinea scris a primit de-o instalatie si nu de aia chinezeasca…Oricum ar fi ramaneti de departe cei mai buni jurnalisti ai Vaii, dar atentie…credibilitatea se pierde usor usor cu articole de acest gen!

 • Pingback:Costel Avram » Blog Archive » Minuni politice, de Crãciun: Avram a fãcut pace pe pãmânt!

Comentariile sunt închise.