Ministerul Energiei riscã o amendã de pânã la 700 de lei

Ministerul Energiei continuã sã ignore instantele de judecatã. Nici la a patra solicitare a Curtii de Apel Craiova, ministerul nu a rãspuns în ceea ce priveste dosarul fostului membru al Consiliului de Administratie al CEH, Ringo Dãmureanu.
“Se revine cu adresã cãtre pârâtul Ministerul Energiei, cu mentiunea cã, în cazul în care, pânã la termenul din 08.02.2018, nu se va conforma, se va aplica sanctiunea amendãrii judiciare, potrivit art.187 al.(1)pct.2, lit.g) C.pr.civ.”, aratã solutia de la finalul sãptãmânii trecute.
Pânã în data de 8 februarie, ministerul ar trebui sã rãspundã instantei de judecatã. Potrivit Codului de Procedurã Civilã, Ministerul Energiei riscã o amendã judiciarã cuprinsã între 50 si 700 de lei pentru “refuzul sau omisiunea unei autoritãti ori a altei persoane de a comunica, din motive imputabile ei, la cererea instantei si la termenul fixat în acest scop, datele care rezultã din actele si evidentele ei”. În dosarul dintre Ringo Dãmureanu, fost membru al Consiliului de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara si Ministerul Energiei, Curtea de Apel Craiova a trimis adrese cãtre pârâti încã din luna octombrie. Ringo Dãmureanu a fost revocat din Consiliul de Administratie al CEH în data de 3 mai. În locul acestuia fusese numit la acel moment Alexandru Prepelita. La rândul sãu si acesta a fost revocat din calitatea de membru al Consiliului de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara.
Monika BACIU