Mineritul, la mâna Ministerului Energiei

Totul este sub forma provizoratului la minele din Valea Jiului, iar minerii continuã sã se plângã de lipsa materialelor cu care sã lucreze.  În plus, nici oamenii care muncesc nu sunt suficienti si asta spun acum liderii lor de sindicat, care îi cer implicarea secretarului de stat Doru Visan, fost director al Termocentralei Paroseni. În subteran au rãmas  aceleasi probleme, însã, minerilor li s-a cerut sã lucreze mai mult, cu un efectiv redus.

„Nu am depãsit problema lipsei de materiale. Materiale sunt, dar aduse la sucursale în stocuri limitate. Asta ca sã facem fatã de pe o zi pe alta. Ne confruntãm în continuare cu lipsa acutã de materiale, piese de schimb, utilaje si, nu în ultimul rând, o lipsã acutã de fortã de muncã, ce se regãseste la toate sucursalele din Valea Jiului”, spun în continuare sindicalistii din minerit prin vocea lui Ion Ciubotaru, vicepresedintele Sindicatului Muntele.

Minerii au lucrat în plus si sâmbãta, în ultima vreme, iar protocolul încã este valabil, motiv pentru care CEH a fost pe profit, pentru cã a vândut energie electricã la un pret bun.  Totusi, calculele ies în pierdere, iar acum ortacii din Valea Jiului îsi pun speranta în vizita ministerialã ce a fost anuntatã în 2 februarie, vizitã condusã de Doru Visan.

„Am semnat un protocol pentru a lucra pe un program suplimentar la toate surcursalele. S-a si vãzut în cele douã termocentrale. Sunt douã sãptãmâni care au adus profit, dar dacã facem un bilant la 12 luni, CEH este în pierdere. Sper cã analiza ce se va face în 2 februarie sã fie în avantajul nostru, pentru cã suntem unfactor important în sistemul energetic, dar si un factor social. Dacã se tine cont de cele douã puncte de vedere, eu zic cã judetul Hunedoara, prin votul parlamentarilor, poate fi salvat”, a mai adãugat Ciubotaru. Angajatii Complexului Energetic Hunedoara sperã ca vizita de la Petrosani sã le aducã o veste bunã si îsi spun  aceste sperante, dupã ce, pentru mineritul de uraniu, spun ei, s-a fãcut o razã de luminã.

Diana Mitrache

5 comentarii la „Mineritul, la mâna Ministerului Energiei

 • 31 ianuarie 2017 la 20:45
  Permalink

  Domnul Doru Visan trebuie sa ajute valea jiului asa cum au facut cei din Gorj cand guvernul a alocat bani in modernizarea termocentrale si carierele lor de lignit slab calitativ si care distrung mediul inconjurator cu defrisarile din cariere (cei de la organizatile de mediu uita sa mearga la ei , poate au vriun Coldea care ii protejeaza),reampaduririle costa bani si se fac putine . Domnul Doru Visan sa ceara bani pentru investiti cei 4% cat a mai ramas de investit la Termocentrala Paroseni si investiti in minerit la EM Livezeni si EM Vulcan . Sa se schimbe tevile de termoficare de la Termocentrala Paroseni pana la usa apartamentelor pentru a deveni RENTABILA termoficarea in valea jiului . Daca uita domnul Visan de unde a plecat si vine cu FILOZOFII mai bine sa ne lase . Guvernul trebuie sa ajute valea jiului pentru ca valea jiului a votat tot timpul cu PSD-ul .

 • 31 ianuarie 2017 la 21:04
  Permalink

  Dute la doctor parca te-au scapat aia de zam ….

 • 31 ianuarie 2017 la 22:22
  Permalink

  Doru betivane culcate vecine ca maine trebuie sa curati rahatul de la subsolul blocului pentru 5 lei de apartament , sa nu mai furi curent ca sa te incalzesti .

 • 31 ianuarie 2017 la 22:44
  Permalink

  Ce copil idiot a facut mata!

 • 1 februarie 2017 la 18:10
  Permalink

  toata lumea stie ce fel de om si conducator a fost acest profitor de visan …..il doare in cur de noi o sa mai faca ceva avere si smenuri pt el.

Comentariile sunt închise.