Minerii prinsi de surpare au fost scosi din suberan. Doi sunt în viata, unul decedat

Cei trei mineri prinsi de prabusirea galeriei din subteranul minei Lupeni au fost recuperati pe parcursul noptii de echipele de interventie. Doi mineri sunt in viata, însa al treilea miner a fost gasit decedat.

Salvatorii au ajuns la primul miner dupa aproape opt ore de la începerea actiunii de recuperare, dar au reusit sa il scoata din zona in care a avut loc surparea la suprafata dupa alte 3 ore . Acesta era constient, iar odata ajuns la suprafata a fost preluat de medici pentru a fi supus unei investigatii. Medicii au constatat ca are multiple fracturi la membre si cutia toracica si au decis sa fie trimis cu un elicopter la spitalul Floreasca din Bucuresti. Acesta se afla în coma indusa. Dupa înca o ora si cel de-al doilea miner a fost scos la suprafata. Acesta este în stare mai buna decât primul. Este lovit la cap, la mâini si la piept si a fost internat la spitalul de urgenta din Petrosani. Din pacate al treilea miner prins în surpare nu a mai fost gasit de salvatori în viata.
Minerul care a fost transportat la Bucuresti are 24 de ani, cel internat la Petrosani are 39 de ani, iar cel gasit fara semne vitale are 40 de ani.
Întreaga actiune de recuperare a celor trei mineri a fost extrem de dificila si a durat peste 14 ore, deoarece numai ca sa ajungi pâna la locul unde a avut loc prabusirea dureaza mai bine de o jumatate de ora. Apoi, cei trei mineri au fost blocati de o acumulare de minereu pe o lungime de aproximativ 20 de metri, deci salvatorii au fost nevoiti sa sape efectiv ca sa ajunga la ei, iar galeria din abatajul unde s-a produs surparea are o latime de aproximativ 4 metri si o înaltime de 2 metri.
Cauzele producerii surparii urmeaza sa fie stabilite de o comisie de ancheta formata din specialisti din cadrul CEH. De asemenea, o Inspectoratul Teritorial de Munca Hunedoara s-a autosesizat în cazul prabusirii galeriei din subteranul minei Lupeni, iar o echipa condusa de inspectorul sef a demarat o ancheta.

10 comentarii la „Minerii prinsi de surpare au fost scosi din suberan. Doi sunt în viata, unul decedat

 • 6 octombrie 2017 la 08:03
  Permalink

  Cat de mult isi risca viata un miner ( surpari , explozi de metan , gaze monoxid , ……..) si se imbolnavesc de SILICOZA datorita prafului din Mina , alte boli datorita gazelor din Mina sau de spate datorita muncii foarte grele .

 • 6 octombrie 2017 la 09:02
  Permalink

  cand iesim la pensie suntem bolnavi de mai traim 4 – 5 ani si nu mai putem sa ne vedem nepoti

 • 6 octombrie 2017 la 10:03
  Permalink

  Hai cu inchiderea minelor.Ne mor oamenii.

 • 6 octombrie 2017 la 11:01
  Permalink

  E trist dar…sa nu dramatizam !!! De murit se moare peste tot ……Statisticile arata ca ce-i mai multi mor pe sosele (ma refer la soferi profesionisti care tot pt o piine ,mor ) si asta ,zilnic ,iar pt astia nu mai face nimeni atita caz . Asta e viata !! Totul are un pret !!!

 • 6 octombrie 2017 la 12:54
  Permalink

  Transportul marfi sa se faca cu trenul – vaporul si atunci nu vor mai muri soferi profesionisti iar soselele vor fi mai libere si mai bune (cei cu masini mari strica soselele si se cheltueste in fiecare an bani nostri publici cu reparatile drumurilor) .

 • 6 octombrie 2017 la 15:13
  Permalink

  Ce sa iti faca Petru? Pedala de acceleratie e la tine, la fel si cea de frana.

 • 6 octombrie 2017 la 15:48
  Permalink

  Mina isi ia din nou si din nou „dreptul”!Asa a fost mereu .
  Dumnezeu a vrut ca acest tanar la 40 fe ani sa fie inmormantat chiar de ziua lui.
  E trist , pentru familia lui si pentru noi care am lucrat la mina si stim ce inseamna ce s a intamplat acolo.
  Au cedat stalpii…
  Asta e pentru domnul ministru care e pe langa cu mineritul si pentru cei care lucreaza la aprozar.
  Pe nimeni nu mai intereseaza mineritul asta e adevarul , de la ministru pana la directori.
  Minerii se gandesc numai la condi?iile de pensionare si mi se pare firesc sa fie asa asta e singura lor alinare, singura lor ratiune de a risca in condi?iile mizerabile de lucru , pentru ca au rate la banci , au copii in scoli si gandul lor este ca ei sa nu mai lucreze vreodata intr o mina.
  Asta e adevarul , pe care nu l cunosc multi, numai cei din sistem stiu pentru ce risca un miner in conditiile actuale cu utilaje vechi , tehnologie ieftina si periculoasa ca tot ce e ieftin.

  Dumnezeu te ierte minerule care ai vrut o bucata de paine pentru familia ta!

 • 6 octombrie 2017 la 18:41
  Permalink

  E TRIST CE SE INTIMPLA STAU SI MA INTREB DACA POLITIZAREA MINERITULUI E FOLOSITOARE…ING SEF PRODUCTIE DE LA LUPENI BALEIA ARE CONDITII DE PENSIE DE MULT MAI STA SA CIUPEASCA CE SE POATE VEZI ANCHETA CU PLASA DE SIRMA ,MATERIALE NU SUNT STANCU E O SLUGA POLITICA,IN LOC SA ANGAJEZE TINERI SAU PROFESIONISTI CEH ANGAJAZA O LIPITOARE DE AFISE MARGARETA BURDUF SI TINE PONTATA SUBTERAN ALTA PSD ISTA RATIU SIMONA…..SUNT DOAR CITEVA EXEMPLE LA LIVEZENI PENSIONARUL BUDA A PUS MINA PE BUTUCI IN SPATELE LOR SE AFLA EMINENTA CENUSIE A VAII JIULUI CRISTIAN RESMERITA….OARE NU ITI E RUSINE DOMNULE SENATOR CIND VEZI CA DOBITOCENIA SLUGILOR POLITICE CURMA VIETI?

 • 6 octombrie 2017 la 19:41
  Permalink

  de ce nu apare comentariul meu?

Comentariile sunt închise.