Minerii nu primesc încã ajutorul de încãlzire

Situatia extrem de grea prin care trece acum Complexul Energetic Hunedoara impune o serie restrictii în ceea ce priveste bonificatiile pe care minerii din Valea Jiului le asteaptã.
Una dintre acestea este legatã de ajutorul de încãlzire, dar liderii de sindicat spun cã asteaptã o Hotãrâre de Guvern sãptãmâna viitoare.
„Având în vedere criza pandemicã generatã de coronavirus – COVID -19 si valoarea extrem de micã a pretului enregiei pe piatã, societatea se aflã în imposibilitatea de a plãti ajutorul de încãlzire, preocuparea de bazã a conducerii societãtii fiind asigurarea plãtii chenzinei pentru toti angajatii”, se aratã într-un document semnat de conducerea Complexului Energetic Hunedoara.
Atât administratorul special Cristian Rosu, cât si directorul general Samuel Dioane au  precizat în document cã, dacã starea de urgentã se va prelungi, „Este posibil sã fie afectate si alte drepturi de personal, prevãzute în Contractul Colectiv de Muncã”. Complexul Energetic Hunedoara este în insolventã, dar Termocentrala Paroseni nu functioneazã deloc, în timp ce cea de la Mintia lucreazã cu jumãtate din personal.  În plus, întreaga  activitate a CEH a fost reorganizatã, personalul TESa trimis în concediu câte 5 zile si mãsurile ar putea fi prelungite în perioada urmãtoare.
Diana Mitrache

Un comentariu la „Minerii nu primesc încã ajutorul de încãlzire

  • 23 martie 2020 la 12:38
    Permalink

    Mai vrem si ajutorul de coronavirus, hai si un ajutor pentru pontaje fictive, si daca se poate dragi sindicalisti sa ne dati si un ajutor de frecat menta ca, carbune nu mai gasim prin mina…..

Comentariile sunt închise.