Minerii lucreazã în weekend si se coreleazã cu termocentralele

Termocentralele de la Complexul Energetic Hunedoara nu au stocurile de cãrbune necesare pentru a trece peste sezonul de iarnã. În acest sens, conducerea societãtii sustine cã se va lucra si în weekend, programul fiind corelat cu cel al termocentralelor.

“Stocurile de cãrbune existente la sucursala Electrocentrale Deva si Sucursala Electrocentrale Paroseni, cât si productia planificatã a fi extrasã conform programului general de exploatare, pentru suplimentarea cantitãtilor de cãrbune se va lucra suplimentar în zilele de sâmbãtã si/sau sãrbãtori legale. Lucrul suplimentar va fi corelat cu regimul de functionare a termocentralelor”, aratã un rãspuns oferit de CEH.  CEH trebuie sã aibã pe stoc 163.000 de tone de huilã pânã la 15 noiembrie pentru a putea functiona în perioada de iarnã, iar în prezent detine doar 20.000 de tone. A fost emisã hotãrârea de Guvern privind aprobarea programului de iarnã în domeniul energetic pentru asigurarea functionãrii în conditii de sigurantã si stabilitate a Sistemului Electroenergetic National în perioada 15 noiembrie 2016 – 15 martie 2017, iar Complexul Energetic Hunedoara se aflã la mentiuni speciale. Societatea trebuie ca pânã la data de 15 noiembrie sã detinã 163.000 de tone de huilã “la care se adaugã stocurile necesare pentru îndeplinirea obligatiilor izvorâte din Hotãrârea de Guvern nr.138/2013 privind adoptarea unor mãsuri pentru siguranta alimentãrii cu energie electricã, cu modificãrile si completãrile ulterioare”. Societatea nu are stocurile de cãrbune asigurate pentru a trece în conditii optimpe peste perioada de iarnã, iar situatia este una care îi îngrijoreazã si pe cei din ministerul de resort. Potrivit programului de iarnã, societatea are nevoie de 50 de mii de tone de huilã lunar pentru a functiona, iar pe stoc sunt undeva la 20.000 de tone, iar importul nu este o solutie pentru cã CEH nu are bani sã achite cãrbunele. Pentru moment totul se rezumã la productia de huilã din Valea Jiului.

Monika BACIU

6 comentarii la „Minerii lucreazã în weekend si se coreleazã cu termocentralele

 • 24 octombrie 2016 la 19:56
  Permalink

  Spor la treaba !

 • 24 octombrie 2016 la 20:09
  Permalink

  Si caldura in Petrosani cand dati ? la pulivara ? nenorocitule (chiuzan) .

 • 24 octombrie 2016 la 21:34
  Permalink

  Nu mi-a fost dat sa traiesc atata bataie de joc ca si acum cu caldura.Stai o vara intreaga cu mana in dos si te trezesti pe iarna ca nu ai carbune.Dar dai apa calda o vara intreaga pentru deveni si apoi ii lasi pe cei din Petrosani in frig dar le dai caldura tot devenilor cand temperaturile acolo nici macar nu erau atat de scazute precum in Petrosani.Ba mai mult devenii vor renunta la CEH cel mai probabil de la anul.Apoi vine primarul si spune ca saptamana asta va porni termoficarea ca sa vina azi Chiuzan sa spuna ca poate pe 15.Pai bai frate asa ceva nu se poate.Dar cum sa dai afara mineri cand tu ai nevoie de ei.Iar pe capusele de miliarde de la CEH/CNH nu-i intreaba nimeni de sanatate,nici un audit nimic?nu mai bine va duceti naibii toti cu toata natioa voastra sphurchata de la primar pana la conducerea CEH si cei care au dat ordinele de congelare a Vaii Jiului si inchidere a mineritului? eu zic ca ar fi mai bine.Sa indrazneasca vreunul sa vina la usa la mine pentru voturi ca il scuip in fata indiferent de la ce partid este.

 • 24 octombrie 2016 la 22:25
  Permalink

  ce nu stiu minerii din ceh si snim vj e ca sunt pacaliti la plata de directorii si liderii de sindicat din cele doua firme codul muncii spune ca posturile suplimentare trebuie platite cu un spor care nu poate fi mai mic de 0,75 din valoarea postului deci o zi de simbata sau duminica prin lege trebuie platita aproape dublu ei bine aceasta prevedere nu se aplica iar in snim vj sunt ingineri care au neplatite 30 sau 40 de posturi acest lucru fiind un abuz care poate fi taxat de lege.

 • 25 octombrie 2016 la 08:29
  Permalink

  Chiuzan nu spune adevarul. Minierii au vrut sa lucreze si in vara insa a venit ordin de la Ministerul Industriilor sa nu se lucreze. Deh, PNL avea nevoie de bani pentru campania electorala. De unde puteau venii acesti bani daca nu din spagiile primite de la importurile de carbune. ROMANIA LUCRULUI BINE FACUT…pardon FURAT.

 • 25 octombrie 2016 la 15:39
  Permalink

  Chiuzan si stancu sunt membri psd si sunt dirijati de resmerita asa ca nu mai mincati rahat

Comentariile sunt închise.