Minerii, liberi, dar recupereazã Ziua Muncii

Minerii din Valea Jiului au liber în ultima zi a acestei luni. Data de 30 aprilie a fost luatã în calcul cã una ce va fi recuperatã, pentru a lega mini-vacanta de 1 mai, dat fiind faptul cã Ziua Internationalã a Muncii cade într-o zi de marti.
Sindicatele din minerit au decis, însã, sã recupereze ziua liberã, la finele aceleiasi  sãptãmâni. „Conform HG, data de 30 aprilie a fost declaratã zi liberã, cu  recuperare. Noi am si semnat luni un protocol, atât pentru partea minierã, cât si pentru energeticieni. Astfel, ziua de 30 va fi recuperatã, conform HG, în data 5 mai 2018, deci în prima sâmbãtã”, a spus Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele. Tot în mai va fi liberã ziua de 27, când sunt prãznuite Rusaliile, dar si ziua de luni  28 mai va fi tot una liberã. Bugetarii vor mai avea, pânã la finele anului 2018, încã 6 zile libere. Acestea sunt în 1 iunie, de Ziua Copilului, 15 august, de Adormirea Maicii Domnului, de Sfântul Andrei, în noiembrie, de Ziua Unirii, la 1 decembrie si de Crãciun în 25 si 26 decembrie.
Diana Mitrache

2 comentarii la „Minerii, liberi, dar recupereazã Ziua Muncii

  • 17 aprilie 2018 la 20:39
    Permalink

    Stiam ca minerii sunt costelivi de la atata munca, dar vad ca individul din imagine e cat un munte.Cred ca duce sase stalpi hidraulici simultan pe galerie.

  • 17 aprilie 2018 la 21:02
    Permalink

    Vrem investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan pentru a fi rentabila huila din valea jiului .

Comentariile sunt închise.