Minerii din CEH negociazã cresterea veniturilor

A crescut salariul minim pe economie si, ca atare, anumite sporuri ce sunt calculate având la bazã acest salariu, trebuie sã creascã. Veniturile angajatilor ar urma sã creascã, însã, la finele acestei sãptãmâni, sindicatele se întâlnesc cu administratia pentru a stabili aceste cuantumuri si posibilitatea de acordare a lor. Asta, pentru cã situatia economicã de la complexul hunedorean este una dificilã.
„Avem vineri prima întâlnire de negociere pentru aplicarea articolelor din contract, care privesc  coeficientii de ierarhizare si mãrirea sporului de pericol. Conform contractului, noi trebuie sã ne întâlnim si sã stabilim data de aplicare. În mod clar, vineri nu se va stabili, pentru cã trebuie fãcute calcule, stiutã fiind situatia noastrã economicã”, a spus Darius Cîmpean, presedintele Sindicatului Muntele.
În plus, pentru a cere sã le fie respectate mai multe drepturi, sindicatele spun cã au cerut sã discute si la Ministerul Energiei cu cei în mãsurã.
„Marti, sãptãmâna viitoare, am cerut o întâlnire la Guvern pentru a  discuta probleme legate de CCM, pentru a negocia mai multe drepturi din CCM. Noi încercãm, ca prin întâlniri, sã aducem în atentie problemele cu care ne confruntãm în cadrul entitãtilor care produc energie pe bazã de cãrbune”, mai sustin sindicalistii.
Complexul Energetic Hunedoara are datorii uriase, care, în toamna anului trecut, potrivit declaratiilor senatorului Cristian Resmeritã, erau de 3,4 miliarde de lei, aproape un miliard de euro, cifra datoriilor fiind formatã din cele clasice, cãtre furnizori, ori la bugetul de stat, dar si din cele 1,6 miliarde de lei, însemnând amenzi pe care CEH le-a primit ca urmare a neîndeplinirii conditiilor de mediu.
Diana Mitrache

8 comentarii la „Minerii din CEH negociazã cresterea veniturilor

 • 15 ianuarie 2019 la 19:52
  Permalink

  Vrem investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

 • 15 ianuarie 2019 la 22:01
  Permalink

  Pentru salarii decente platite celor ce trudesc eliminati din sistem doctorii facuti la apelul bocancilor , scadeti numarul celor ce freaca menta prin birouri pentru ca din palmasi au tot plecat dar numarul lor nu scade deloc , din contra se inmultesc , nu mai aduceti protejate de sistem pe la diferite unitati sa ocupe locuri prin birouri , eliminati dinozaurii din birourile ceh …. etc , etc ,,

 • 16 ianuarie 2019 la 08:48
  Permalink

  Despre ce crestere de venituri tot scrieti? Ce negociere? Sunt multi care au salariul minim pe economie si cum creste salariul minim, companie e obligata sa le creasca si lor. Deci despre ce negociere vorbiti? O crestere de salar inseamna cand creste salariul tarifar, nu cand cresc sporurile. Aia e nimic. Minerii din companie nu au mai primit o marire la salar de ani de zile. Majoritatea au aproape cat salariul minim. Au ajuns de rasul lumii. Sa lucrezi in subteran si sa ai salariul minim…..

 • Pingback:Minerii din CEH negociazã cresterea veniturilor | Realitatea Petrileana

 • 16 ianuarie 2019 la 09:51
  Permalink

  daca creste salariul minim pe economie creste si pericolul in mina? o porcarie,o gaselnita ca sa fie abonati la banii statului

 • 16 ianuarie 2019 la 11:38
  Permalink

  CEH -ul e in pragul colapsului si voi vorbiti de mariri de salarii.E mirare mare cum de mai functoneaza inca,numarul sefilor fiind mult mai mare decat al celor de la front,sau poate din acest motiv mai ” functioneaza” ca de productivitate si eficienta nici nu poate fi vorba !

 • 17 ianuarie 2019 la 08:57
  Permalink

  sa taie pensiile nesimtite si sa creasca salariile muncitorilor

 • 17 ianuarie 2019 la 09:03
  Permalink

  acum vreo 10 ani am auzit intamplator cum povestea un electrician ca auxiliarii vor ajunge cu salarii minimu pe economie,atunci am ras toti de el dar acum vad ca a avut dreptate

Comentariile sunt închise.