Minerii de la Vulcan au refuzat sã intre în minã

Ortacii de la schimbul II din  Mina Vulcan au refuzat,joi la prânz, sã intre în subteran, nemultumiti cã nu le este respectat Contractul Colectiv de Muncã.

Minerii s-au adunat în sala de pontaj si au cerut sã li se spunã cum stau lucrurile, pentru cã nu au nici masã caldã, nici tichete de masã, pentru cã lucreazã în conditii grele, dar nici nu le mai este asigurat transportul la si de la mina aflatã la câtiva km de centrul orasului. Fiecare se descurcã cum poate, iar liderii lor au intrat la discutii cu administratia, fãrã sã nege cã situatia s-ar putea propaga si la alte mine din Valea Jiului. „Motivul este unul clar: nerespectarea CCM în ceea ce priveste acordarea tichetelor de masã si a transportului la si de la locul de muncã”, a spus Darius Câmpean, lider al  Sindicatului Muntele. Minerii nu mai au masa caldã si nu au aflat dacã vor primi tichete asa cum li s-a promis atunci când liderii lor au semnat contractul colectiv de muncã, iar situatia pare incertã, motiv pentru care liderii lor nici nu au putut sã le dea informatii în acest moment. „Licitatia, dacã vorbim de transport, trebuie astãzi (joi 13 octombrie), sã aflãm data exactã când va avea loc, iar la tichete trebuie sã vedem dacã va trebui sau nu licitatie, pentru cã unele informatii ale noastre spun cã vechiul contract ar fi în vigoare ”, a mai precizat liderul Sindicatului Muntele, sindicat reprezentativ la nivelul CEH. Complexul Energetic Hunedoara se aflã într-o situatie fãrã precedent, cãldura nu a putut fi pornitã în Valea Jiului, iar minerii nu mai au cu ce sã lucreze în subteran. „Lipsurile sunt foarte mari, veniturile sunt destul de mici si si aceastã brumã de drepturi pe care am negociat-o în CCM, nu ne este acordatã”, a conchis Câmpean. Liderii minerilor nu exclud ca si alti ortaci sã refuze intrarea în subteran si situatia sã degenereze în acest moment la mai toate unitãtile miniere din Valea Jiului. În jurul prânzului, toti liderii sindicatului Muntele s-au blocat în sediul CEH, aceasta fiind forma lor de protest fatã de faptul cã nu pot negocia cu conducerea administrativã.

Diana Mitrache

10 comentarii la „Minerii de la Vulcan au refuzat sã intre în minã

 • 13 octombrie 2016 la 20:23
  Permalink

  Sa se revina cu masa calda ca era buna gustoasa si necesara numai lenesi care stateau in statile trafo pe transformatoare , nise , … si iesiau mai repede afara din Mina nerespectand programul de lucru nu aveau pofta de mancare .

 • 13 octombrie 2016 la 21:19
  Permalink

  Daca nu vor sa dea tichete de masa atunci sa dea masa calda .

 • 13 octombrie 2016 la 22:06
  Permalink

  Da nu mai bine sa va bage in faliment ?

 • 14 octombrie 2016 la 10:16
  Permalink

  Ori ce v-ar da si ori ce a-ti primii,..tot nemultumiti ramineti !! Cred ca,…ce-l mai bine ar fi sa primiti niste pastile de…pofta de lucru !

 • 14 octombrie 2016 la 10:21
  Permalink

  bai minerii v j ai nevasta ? prepara mancare acasa? cum poti spune ca laturile de la mina erau gustoase? cred ca mananci frunze de esti asa incantat de cantina sau aduni mancare

 • 14 octombrie 2016 la 12:35
  Permalink

  Sa ne dea masa calda .

 • 14 octombrie 2016 la 13:03
  Permalink

  Nu se dau nici bonurile nici plata.

 • 14 octombrie 2016 la 18:03
  Permalink

  mai bine bonuri ca noi electricienii nu avem timp sa mergem la cantina deoarece noi ajungem la ora 6

 • 14 octombrie 2016 la 21:03
  Permalink

  oare face greva si copilul ziaristului vlad andrei angajat peste rind de resmerita pentru pupaturile in dos pe care i le da cind taticul in ziar ca de cind s a angajat il vedem doar pe la bancomat nu si pe la colivie sau in mina.

 • 15 octombrie 2016 la 09:30
  Permalink

  daca nu sunteti uniti va meritati soarta,si ca el sunt multi mai ales la sectorul general el

Comentariile sunt închise.