Minerii cer prefectului să pună mina Lupeni pe lista calamităţilor

Sindicatul Muntele, sindicat reprezentativ la nivelul Complexului Energetic Hunedoara estimează că problemele din subteranul minei Lupeni sunt grave şi cer prefectului de Hunedoara să pună mina Lupeni pe lista obiectivelor ce au nevoie de ajutor după inundaţii.
Într-un comunicat remis presei şi semnat de preşedintele sindicatului, Darius Cîmpean, minerii arată că în subteran se va interveni încă cel puţin o săptămână pentru evacuarea apei ce a intrat la inundaţii şi a umplut galeriile subterane, aşa încât îi cer prefectului Vasilică Potecă să introducă mina pe lista obiectivelor ce au nevoie de sprijin.
„Cu toate că se lucrează intens la remedierea avariilor produse de această calamitate, activitatea nu se va putea relua decât parţial în zona blocului V al EM Lupeni, cel mai repede în jurul datei de 8 iulie 2020. Pentru zona blocului V al EM Lupeni remedierea avariilor va dura o perioadă mai lungă de timp. Sindicatul Muntele a solicitat domnului prefect c, în baza unei evaluări întocmită de conducerea EM Lupeni şi CEH să fie cuprinsă şi mina Lupeni în sinteza, ce va fi transmisă ministrului de interne, cu privire la daunele produse de această inundaţie”, se arată în comunicatul Sindicatului Muntele, semnat de preşedintele Darius Cîmpean.

La Mina Lupeni, apa Jiului a pătruns printr-un puţ de la suprafaţă şi a inundat toate galeriile din subteran. Acolo sunt pompe, utilaje şi transportoare mecanizate, toate avariate în acest moment.
În plus, o parte dintre angajaţii minei au fost transferaţi la mina Vulcan, pentru a ajuta acolo la suplimentarea producţiei.
Diana Mitrache

5 comentarii la „Minerii cer prefectului să pună mina Lupeni pe lista calamităţilor

 • 30 iunie 2020 la 20:39
  Permalink

  SE POATE ;atata timp cat sunt bani la bugetul statului

 • 1 iulie 2020 la 07:30
  Permalink

  Mina asta era calamitata dinainte de inundatii . Io zic sa cereti ajutor si pentru calamitatea de campean…

 • 1 iulie 2020 la 07:39
  Permalink

  Ar trebui anun?at spitalul 9 sa vina sa îl ia pe hipopotanul asta în c?ma?? de for?? scuze nu cred c? au m?rimea asta pentru hipopotani

 • 1 iulie 2020 la 15:20
  Permalink

  Cod rosu de inundatii pe Jiu duminica 5 iulie 2020. Ce face un om destept? Anticipeaza pericolul si pune saci cu nisip de jur imprejurul putului est pina la 1m inaltime. Salveaza mina de inundatii! Nu e si cazul actualilor comandantes cu salarii de 2500 euro, care numai bani si concedii si cabane de iarna viseaza:(((

Comentariile sunt închise.